Γνωρίστε τον τραγουδοποιό Μάνο Μπαλτζάκη…

0
822

Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 17 ετων, αιτία ήταν ο πατέρας του που ήταν οδοντίατρος – μπουζουξής με σκοπό να παίζουν μαζί ρεμπέτικα,αλλά διαπίστωσε απο νωρίς πως ήταν αλλού….

Έτσι έφτιαξε το πρώτο του συγκρότημα,λεγόταν HELLRAISERS και παίζανε hard rock – heavy metal διασκευές και δικές του μουσική και στίχους. Είχαν κυκλοφορήσει και ενα demo που ονομάστηκε MEMORIES και πήρε άριστες κριτικές στο metal hammer απο τον Βενιέρη, σε αγγλικούς στίχους.

Το συγκροτημα φτιάχτηκε το 1991.

Η καλύτερη στιγμή τους ήταν με τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ της εταιρίας ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ στο ΡΟΔΟΝ …

Το 1994 έφτιαξε το δικό του σχήμα το οποίο λεγόταν “Μάσκες” στην αρχή και έπειτα μετονομάστηκε σε “Άρρητα Ρήματα” . Έπαιζαν ελληνικό ροκ, και πάλι τραγούδια του ίδιου με συμμετοχή σε Δισκογραφική συμμετοχή με το τραγουδι Αναίτια Περιπλάνηση…Το 1995 μεχρι το 1999 έγινε μια παύση στη μουσική του, λόγω στρατιωτικών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Έπειτα για 3 χρόνια έπαιξαν ξανά σαν “Αρρητα – Ρήματα” και έκαναν πολλές εμφανίσεις σε σκηνές οπως ΑΝ club – ΡΟΝΤΕΟ -ΝΕΧΤ -WOODSTOCK ….Ύστερα ακολούθησε ξανά μια παύση μεγάλη απο το 2003 ως το 2015 μουσικά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Απο το 2015 Εως και σήμερα δεν έχει σταματήσει να ασχολείται με τη μουσική του. Είναι μια καλή δημιουργική περίοδος, με πολλα τραγούδια γραμμένα σε ολο αυτο το διάστημα ,και με εμφανίσεις εβδομαδιαίες σε ΡΑΚΟΦΩΛΙΑ – ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟ ΝΤΑΚΟ, οπως και συναυλίες ΓΑΛΑΤΣΙ ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ – HOLYWOOD STAGE κλπ…

Στα τραγούδια που γράφει δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο στίχο.Πάντα πίστευε οτι η μουσική είναι για να ενώνει και να ταξιδεύει τους ανθρώπους,να δημιουργεί πληθώρα απο εικόνες και συναισθήματα….ποτέ δεν είχε πρότυπα, αλλα αν θες να πεις πως είχε κάποιες επιρροές απο κάποιους ανθρώπους, αυτοί είναι οι: Παύλος Σιδηρόπουλος- Νικόλας Άσιμος – Μάνος Λοΐζος και απο σύγχρονους καλλιτέχνες του αρέσουν πολύ οι:Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Μίλτος Πασχαλίδης. Απο ξένους καλλιτέχνες αυτός που του άφησε σημάδι ηταν ο Jim Morisson και οι DOORS ….

Είναι καλλιτέχνης – Τραγουδοποιός και κάθε νοτα και στίχος περνάει απο μέσα του…