Την πρώτη επίσημη ανακοίνωση για το «Rising Star» εξέδωσε ο ΑΝΤ1, επισημαίνοντας ότι θα αρχίζει το πρώτο μισό της σεζόν, αλλά και πως έχουν ήδη αρχίσει οι οντισιόν!…

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το κανάλι του Αμαρουσίου, το talent show θα προβληθεί το Φθινόπωρο, με τον νικητή να παίρνει ένα συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία του ομίλου ΑΝΤ1, Heaven Music, αξίας 35.000 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ. Η διαδικασία των οντισιόν για την αρχική φάση της επιλογής υποψηφίων έχει ήδη ξεκινήσει και, μάλιστα, με μεγάλη συμμετοχή.

Το «Rising Star», που αρχικά είχε βάλει «στο μάτι» το Mega, διαφοροποιείται από τα άλλα talent shows ως προς τον τρόπο ψηφοφορίας, καθώς. κατά τη διάρκεια κάθε live εκπομπής, το κοινό μπορεί να αποφασίζει σε πραγματικό χρόνο εάν κάθε διαγωνιζόμενος θα συνεχίσει μέσω μιας δωρεάν εφαρμογής (app) που θα έχει κατεβάσει στο κινητό του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, για τα οποία δεν γίνεται κάποια αναφορά στο δελτίο Τύπου, το talent show θαπαρουσιάσει ο Γιώργος Λιάγκας, ενώ με τις καρέκλες των κριτών λέγεται ότι φλερτάρουν ο Αντώνης Ρέμος, η Δέσποινα Βανδή, ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Έλενα Παπαρίζου και ο Χρήστος Μάστορας από το συγκρότημα Μέλισσες.

Πηγή : http://www.newspistol.com/article.php?id=55378&category_id=7