Ο Γιώργος Γιαλετζής, απαντάει σε 10 ερωτήσεις του Musicafe.gr …

0
670

1. Πότε μπαίνει, για πρώτη φορά η μουσική στην ζωή σου; 
Η μουσική στη ζωή μου μπήκε οταν ήμουν τριών ετών.Τότε η μητέρα μου μου πήρε για δώρο μια κιθάρα. Οι γονείς μου δεν άργησαν να καταλάβουν οτι έχω κλίση στη μουσική αφου έπαιζα κανονικά κιθάρα χωρις να γνωρίζω. Έτσι όταν ήρθε η ώρα να γραφτώ σε ωδείο στα πέντε μου χρόνια και με άκουσε να παίζω ο πρώτος μου δάσκαλος κιθάρα ήταν όλοι σίγουροι οτι πρόκειται για ταλέντο.

2. Πότε ένοιωσες ότι αυτό που θες να κάνεις στην ζωή σου, είναι να ασχοληθείς με το τραγούδι; 
Η αλήθεια είναι οτι το τραγούδι δεν το είχα ποτε σαν όνειρο ζωής. Ίσως με διάλεξε και δεν το διάλεξα. Αν και τραγουδούσα απο πολύ πιτσιρίκι, την πρώτη φορά που ένιωσα τραγουδιστής ήταν στην ηλικία των δεκατέσσερα οπου είχα μια ροκ μπάντα. Ακόμη και τότε ομως δεν φανταζόμουν το τραγούδι σαν επάγγελμα.

3. Πόσα χρόνια τραγουδάς επαγγελματικά ; 
Φέτος κλείνω τον έβδομο χρόνο στο επάγγελμα. Η πρώτη μου δουλειά ως τραγουδιστής ήρθε αμέσως μετα το σχολείο και ήταν ένα μπαράκι στα λαδάδικα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά οτι δεν είχα βγάλει ακόμα δίπλωμα και οι γονείς μου αναγκάστηκαν να έρχονται κάθε φορά που τραγουδούσα και να με περιμένουν μέχρι το τέλος προκειμένου να με ‘’μαζέψουν’’.

4. Ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα και πόσο έχουν επηρεάσει τις επιλογές σου και τον τρόπο έκφρασής σου ; 
Αν και σε όλη μου τη ζωή άκουγα πολλά είδη μουσικής, τα πρώτα μου ακούσματα ήταν ελαφρολαικά. Απο μωρό με συμάδεψε η φωνή του Πάριου, της Μαρινέλας, της Αλεξίου και του Νταλάρα και άλλων της εποχής. Θυμάμαι χαρακτηριστικά οταν ήμουν μωρό εναν δίσκο να παίζει μόνιμα στο πικ απ στο σπίτι σχεδόν κάθε μέρα. Με αυτούς νανουριζόμουν και με αυτους ξυπνούσα. Αυτοι οι καλλιτέχνες νομίζω οτι ήταν και το έναυσμα να με τραβήξει περισσότερο το ελαφρολαικό τραγούδι.

5. Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς ; 
Αν και θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες και απο την γενιά μου αλλα και απο άλλες γενιές, δυο καλλιτέχνες πάντα ξεχώριζα και ήθελα να συνεργαστώ. Ο Γιάννης Πάριος και ο Αντώνης Ρέμος.

6. Θα ήθελα να μας μιλήσεις λίγο για το νέο σου τραγούδι… 
Το νέο τραγούδι που ετοιμάζω αυτήν την περίοδο έχει τίτλο ‘’Tέλειωσα’’ και είναι κάτι διαφορετικό απ ότι έχω κάνει μέχρι τώρα. Η μουσική και οι στίχοι είναι δική μου ενώ την παραγωγή την ετοιμάζουμε παρέα με τον Άγγελο Σαρόγλου. Θα κυκλοφορήσει από την Starplanet Records, με διανομή Minos EMI.

7. Υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που σε ενοχλούν στο χώρο σου; 
Νομίζω οτι σε όλες τις δουλειές υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που μπορεί να σε ενοχλούν. Το θέμα ειναι να βρείς τους τρόπους να αντιμετωπίζεις αυτα που σε ενοχλούν χωρίς να αποκλίνεις απο τους στόχους σου.

8. Όταν βρίσκεσαι πάνω στην σκηνή και ο κόσμος από κάτω σιγοτραγουδά μαζί σου, πως νοιώθεις; 
Νομίζω οτι αυτός ειναι και ο σκοπός της δουλειάς μας. Η συμμετοχή του κοινού. Προσωπικά, απο την πρώτη στιγμή που θα ανέβω στην σκηνή προσπαθώ να παρασύρω και να ενθαρρύνω τον κόσμο να συμμετέχει είτε τραγουδώντας είτε χορέυοντας. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα για έναν τραγουδιστή.

9. Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια ; 
Σε 5 χρόνια φαντάζομαι να έχω γράψει τραγούδια για κάποιους γνωστούς καλλιτέχνες που έχω στο μυαλό μου και ονειρέυομαι να γράψω. Όσον αφορά το τραγούδι θα ήθελα στην πενταετία που ακολουθεί να ακουστεί περισσότερο η δουλεία μου και τα τραγούδια μου στο ευρύ κοινό.

10. Που εμφανίζεσαι τώρα ? 
Αυτή την περίοδο εμφανίζομαι κάθε Σάββατο στο κλαμπ ‘’Bara’’ στα Λαδάδικα με τον πολύ καλό μου φίλο Μάκη Αλεξίου, ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε απο κοινού κάποιες εμφανίσεις σε διάφορους χώρους της όμορφης Θεσσαλονίκης.

Γιώργος Γιαλετζής
“Καλά να πάθεις”
Μουσική : Γιώργος Γιαλετζής
Στίχοι : Φώτης Βλαχόπουλος
Executive Producer : Παύλος Χριστοδούλου
Κυκλοφορεί από την Starplanet Records ©
Διανομή Minos EMI