Όλη η ιστορία της μουσικής μας από τον 1ο αι. π.Χ. έως σήμερα, σε μία μουσική παράσταση- Τον Μάρτιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σε κλίμα μυσταγωγικό και αποκαλυπτικό, παρουσιάζεται την Παρασκευή 13 Μαρτίου στο Μέγαρο, στο πλαίσιο της συναυλίας «Ελλήνων μουσικές μες στους αιώνες», η ιστορία της μουσικής μας από τον 1ο αι. π.Χ. έως σήμερα.

Συνθέσεις μελουργών και μελωδήματα από χορωδίες και μουσικούς πλαισιωμένα από χορό θα πλημμυρίσουν Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης (ώρα έναρξης 21:00).

Επί σκηνής, η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία, η Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Εθνικού Ωδείου, η Χορωδία του 2ου Γυμνασίου Αχαρνών και η Μουσική Ομάδα του Γυμνασίου Κρηνίδων Καβάλας, υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του καθηγητή βυζαντινής μουσικής Μιχαήλ Μακρή. Τη «μουσική διήγηση» συμπληρώνουν το Λύκειο Ελληνίδων Παιανίας υπό τη διδασκαλία του Γιάννη Κοντογιάννη.

Τα κείμενα υπογράφουν ο Μανώλης Βαμβακάς και ο Νικόλας Βαφειάδης, ο οποίος έχει αναλάβει και χρέη παρουσιαστή. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της επιτυχημένης Σειράς Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος. Περισσότερα…

Πηγή : http://www.protothema.gr