Νταλάρας, Μούσχουρη, Χαρούλης, Πρωτοψάλτη, Μαχαιρίτσας, Αρβανιτάκη, είναι κάποια μόνο από τα ονόματα που θα παρελάσουν από τη σκηνή- Τη βραδιά θα παρουσιάσουν ο Νίκος Αλιάγας και ο Στέφαν Μπερν

Το νέο αρχαιολογικό μουσείο στη Δήλο «θα χτίσουν» με τις φωνές τους, Έλληνες και ξένοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες, στην μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου, στο Καλλιμάρμαρο.

Την συναυλία διοργανώνει το  International Foundation for Greece (IFG), με ιδρύτρια και Πρόεδρο την  Ασπασία Λεβέντη. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Δήλου, τη μελέτη και υλοποίηση του οποίου έχει αναλάβει το IFG.

Στη σκηνή θα ανέβουν οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Αλεξάνδρα Γκράβας, Ελ Q, Λουθ Καζάλ (Luz Casal), Μαρκ Λαβουάν (Marc Lavoine), Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Μιχαήλ – Αλέξανδρος Ιακώβου, Πάνος Μουζουράκης, Νάνα Μούσχουρη, Μαρία Νατσιονάλε (Maria Nazionale), Γιώργος Νταλάρας, Λαμπέρ Ουιλσόν (Lambert Wilson), Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Δήμητρα Παπίου, Γιώργος Περρής, Νίκος Πορτοκάλογλου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μάριος Φραγκούλης, Γιάννης Χαρούλης και Γιώργος Χωραφάς.

Την συναυλία θα ανοίξει η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη, με σολίστ τους Δημήτρη Πλατανιά και Τσέλια Κοστέα.

Παρουσιαστές της μεγάλης βραδιάς θα είναι o Νίκος Αλιάγας και o Στεφάν Μπερν, οι οποίοι για άλλη μία φορά βρίσκονται στο πλευρό του IFG και στηρίζουν την πρωτοβουλία του Ιδρύματος. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός και τη μουσική επιμέλεια ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.  Tα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την κάλυψη των δαπανών της κατασκευής του νέου μουσείου που θα φιλοξενήσει τις μοναδικές αρχαιότητες του  νησιού.

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 15€, 25€ και 40€.
Άνεργοι, Φοιτητικό, Παιδικό (κάτω των 12): 8€.
Πώληση εισιτηρίων: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς) Τηλ: 210 3608366 & 210 3626540
Οnline αγορές: http://www.tickethouse.gr & http://www.ticketpro.gr
και στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα από την Τρίτη 16 Ιουνίου.

Έναρξη προπώλησης: Τρίτη 09 Ιουνίου στις 10:30.

Πηγή : http://www.protothema.gr