Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη τραγουδάει Μελίνα Μερκούρη στο Φεστιβάλ Αθηνών 2014 σε μια μοναδική συναυλία με τίτλο “Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς – Τα τραγούδια της Μελίνας “. 


Είκοσι χρόνια μετά το τελευταίο “αντίο” στη Μελίνα, τα τραγούδια θα πουν για μια μοναδική βραδιά την ιστορία της. Η Ελεωνόρα Ζουγανέληερμηνεύει Μελίνα Μερκούρη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών,επιλέγοντας τα πιο αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας, από το Μάνο Χατζιδάκι, το Μίκη Θεοδωράκη, το Σταύρο Ξαρχάκο, το Γιάννη Μαρκόπουλο, το Βασίλη Τσιτσάνη, το Βαγγέλη Παπαθανασίου, το Νίκου Γκάτσο, την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, το Λευτέρη Παπαδόπουλου, το Κ.Χ. Μύρη, τον Οδυσσέα Ελύτη, τα τραγούδια της Ελλάδας.
Ένα αφιέρωμα που θα φέρει στην επιφάνεια τις όμορφες μνήμες, και θα γεννήσει δυνατές αναμνήσεις, μέσα από συγκινητικές ερμηνείες των τραγουδιών μιας εκ των πιο εμβληματικών γυναικών της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Μαζί με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη θα είναι η σπουδαία ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση, ενώ η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.
Πέμπτη 10 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Αθηνών
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήρια: 
– Online με χρέωση πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr.
– Τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο 210.3272000 καθημερινά (και Κυριακές) 9:00 – 21:00.
– Από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ
– Από τα Βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, τα Καταστήματα PUBLIC και ταΒιβλιοπωλεία Ιανός.
Εκδοτήρια
Κεντρικά:
Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00-17:00, Σάββατο: 9:00-15:00
Ωδείο Ηρώδου Αττικού:
Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μακρυγιάννη
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 9:00-14:00 και 18:00-21:00
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου:
Νομός Αργολίδας
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Πέμπτη: 9:00-19:00, Παρασκευή- Σάββατο: 9:00-21:00
Λοιποί χώροι:
Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων και ανοίγουν δύο ώρες πριν την ώρα έναρξης των παραστάσεων.