Παρουσιάζονται στο φουαγιέ του θεάτρου!

Μικρές όπερες-διαμαντάκια στο Φουαγιέ. Κάθε μια από αυτές έχει να διηγηθεί μια ιστορία διδακτική και εν πολλοίς συγκινητική. Ο λόγος για τα τρία έργα- «Αρκούδα» του Γουίλιαμ Γουόλτον, «Μέντιουμ» του Τζιαν Κάρλο Μενότι και «Η μάντισσα» του Ανρί Σογκέ- που θα φιλοξενήσει στο Φουαγιέ του, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το διήμερο 30 και 31 Μαρτίου, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Μικρές Όπερες».

Εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο του Άντον Τσέχοφ, η «Αρκούδα» είναι η ομώνυμη όπερα του Βρετανού συνθέτη, Γουίλιαμ Γουόλτον. Πρόκειται για μια ευφυέστατη μεταφορά του θεατρικού έργου, η οποία ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στη σκηνή χάρη στη συνδρομή του λιμπρετίστα Πολ Ντεν. H σκηνοθεσία είναι του Νίκου Διαμαντή, ενώ τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Νίκος Βασιλείου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Ειρήνη Αθανασίου, Αρκάδιος Ρακόπουλος, Μιχάλης Ψύρρας και ο Μιχάλης Κατσούλης (30-31/3 στις 20.00).

Άνθρωποι που δυσκολεύονται να συμφιλιωθούν με τις αντιξοότητες της ζωής και επιλέγουν να κρατηθούν από ένα ψέμα. Άνθρωποι που καταφεύγουν σε φανταστικούς κόσμους και καταλήγουν να πιστεύουν ότι το παραμύθι είναι η πραγματικότητα. Αυτό είναι το βασικό θέμα της όπερας «Μέντιουμ» του Τζιαν Κάρλο Μενότι, την οποία θα παρουσιάσει στις 31 Μαρτίου η ομάδα «The Medium Project» στις «οδηγίες στάσης, πράξης, χώρου, χρόνου και επικλήσεων» της Ράιας Τσακηρίδη, υπό τη μουσική καθοδήγηση του Ανδρέα Τσελίκα. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Λητώ Μεσσήνη, Αλέξης Ζερβάνος, Κώστας Ζαμπούνης, Ειρήνη Φωτεινάκη, Αντωνία Δεσπούλη και ο Μιχάλης Ψύρρας (στις 21.00). Περισσότερα…

Πηγή : http://www.protothema.gr