Όνομα-τοτέμ για το παγκόσμιο metal στερέωμα, ένα από τα πιο ισχυρά μουσικά brand names παγκοσμίως και αποθεωμένο σε βαθμό θρησκευτικής λατρείας, το σχήμα των Iron Maiden φέτος κλείνει 40 χρόνια από τότε που συνελήφθη σαν ιδέα από το μυαλό του Steve Harris.

Παρά τις όσες αλλαγές μελών, τις δυσκολίες που πέρασαν ως συγκρότημα μέχρι την αναγνώρισή τους (μα και ύστερα) και τους κατώτερους δίσκους της καριέρας τους, κατάφεραν να χαράξουν το όνομά τους στις καρδιές αυτών που λάτρεψαν το πατροπαράδοτο heavy metal και να αναγνωριστούν ακόμα και από αυτούς που ουδεμία σχέση έχουν με το ιδίωμα, καθώς επίσης και να προσφέρουν δύο χούφτες με μερικά από τα γνωστότερα κομμάτια του metal ήχου, όπως και μια από τις εικονικότερες μασκότ συγκροτημάτων που γνώρισε ο πλανήτης: τον Eddie.

Χριστούγεννα του 1975: ο Harris, άρτι αποχωρήσας από το σχήμα των Smile, δημιουργεί την πρώτη μορφή των Maiden, η οποία δε θα παραμείνει ως έχει για πολύ καιρό.

Μάλλον, για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, τα μέλη μέχρι να φτάσουμε στο επίσημο demo της μπάντας, το Soundhouse Tapes, θα αλλάξουν αρκετές φορές και ακόμα περισσότερες μέχρι, τελικά να αποκτήσει το εικονικότερο line-up που γνώρισε ποτέ η μπάντα το 1983 με το τέταρτο album της, το Piece of Mind. Περισσότερα…

Πηγή : http://popaganda.gr