Ο Μάριος Φραγκούλης τιμώμενο πρόσωπο στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού στην Αλεξάνδρεια της Αίγυπτου

0
866

Ο διεθνώς καταξιωμένος ερμηνευτής Μάριος Φραγκούλης είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού της Αλεξάνδρειας – Αιγύπτου, από τις 22 έως τις 26 Ιουλίου.

Στο φεστιβάλ, που τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργών Πολιτισμού και Τουρισμού της Αιγύπτου και του Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας, καλύπτεται δορυφορικά από πολλά ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό διάσημων ερμηνευτών από όλο τον κόσμο. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Alexandria Art Association, σε συνεργασία με το διεθνή μουσικό οργανισμό FIDOF και τα έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση ενός οίκου φιλοξενίας για φτωχά παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και Aids.

Ο κ. Φραγκούλης τιμάται με το «χρυσό κλειδί της πόλης» της Αλεξάνδρειας, σε αναγνώριση της πλούσιας καλλιτεχνικής σταδιοδρομίας του και τη συμβολή του σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών. Η βράβευση θα γίνει στο Alexandria Opera House από τον Υπουργό Πολιτισμού της Αιγύπτου.

Στην ελληνική αποστολή, που θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια μαζί με τον κ. Φραγκούλη, συμμετέχει και ο κ. Παύλος Χριστοδούλου, υπεύθυνος για θέματα αποδήμων του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ), που στηρίζει την αποστολή με απόφαση του προέδρου του κ. Μιχάλη Σιώψη, ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του γραφείου του Προέδρου του ΣΑΕ στην Αλεξάνδρεια.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κύκλων στο φεστιβάλ φιλοξενήθηκαν- μεταξύ άλλων- διάσημοι ερμηνευτές όπως Enrico Macias, Demis Rousous, Pepino Di Capri, Pepini Gagliardi, Brenda Marshal, Bonniem κ.ά.