Ο καλλιτέχνης συμμετέχει ενεργά στον αγώνα εναντίον της νόσου και έχει ιδρύσει το Elton John Aids Foundation

Την εκτίμηση ότι θα δει το AIDS να εξαφανίζεται «κατά τη διάρκεια της ζωής του» εφόσον οι ΗΠΑ συνεχίσουν τον πόλεμο εναντίον της νόσου εξέφρασε ο διάσημος τραγουδιστής Ελτον Τζον, ενώπιον της Αμερικανικής Γερουσίας που εξετάζει το θέμα της χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ της εκστρατείας για την καταπολέμηση του AIDS.

O Βρετανός τραγουδιστής , που συμμετέχει ενεργά στον αγώνα εναντίον της νόσου και έχει ιδρύσει το Elton John Aids Foundation, υποστήριξε ότι «η επιδημία του AIDS δεν έχει τελειώσει και η δράση των ΗΠΑ από την πρώτη γραμμή είναι εξαιρετικά σημαντική».

 «Μία ευκαιρία παρουσιάζεται ενώπιόν μας, μία ευκαιρία που θα μας επιτρέψει να ζήσουμε το τέλος του AIDS, κατά τη διάρκεια της ζωής μου» δήλωσε ο 68χρονος καλλιτέχνης και πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί αυτή η ευκαιρία επιβραδύνοντας τις προσπάθειές μας».

Στη συνεχεία, ο Έλτον  αναφέρθηκε στις δαπάνες και την αναγκαία χρηματοδότηση του Εκτάκτου Προγράμματος για την καταπολέμηση της ασθένειας, PEDFAR, για την ενίσχυση του οποίου θα χρειαστούν 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2016. Περισσότερα…

Πηγή : http://www.protothema.gr