Ο Alan Santin γεννήθηκε στην Ισπανία στο Ponferrada , από μητέρα Κουβανή και πατέρα Ισπανό. Από 10 ετών ζούσε στο Παρίσι όπου έμεινε μέχρι το 2004. Την Ελλάδα την επισκέφτηκε για πρώτη φορά το 2004 την αγάπησε τόσο πολύ που μέχρι και σήμερα μοιράζεται την καθημερινότητα του ανάμεσα σε Γαλλία και Ελλάδα. Είναι ένα κλασσικό παράδειγμα λατίνου με καρδιά Έλληνα!

Ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα από τη διεθνή μουσική σκηνή όπως οι Gipsy Kings, ο Paco de Lucia κ.ά.

Ερμηνεύει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τραγούδια με στίχους ισπανικούς, γαλλικούς, αγγλικούς, ιταλικούς, αλλά και ελληνικούς με προτίμηση στα μουσικά είδη flamenco, salsa fusion, new flamenco, fusion, blues, jazz.

Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε χώρους όπως το Καλλιμάρμαρο, Θέατρο Απόλλων [Πάτρα], Divani Hotel Theater κ.ά ενώ τον έχουν παρουσιάσει μέσα ενημέρωσης στις εκπομπές τους, όπως NET, SKAI, MTV κ.ά.

Το καλοκαίρι του 2013 κυκλοφορεί από την POLYMUSIC τη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “ TODO PASION ’’ με τραγούδια που ερμηνεύει αλλά και έχει γράψει ο ίδιος τους στίχους και τη μουσική.

Ο Χρήστος Δενδρινός και ο Alan Santin ύστερα από την επιτυχημένη συνεργασίας τους στο τραγούδι ΥΠΑΡΧΩ ΥΠΑΡΧΕΙΣ μας παρουσιάζουν με ένα μοναδικό τρόπο το νέο τραγούδι με τίτλο ΠΟΙΝΗ… Περισσότερα…

Πηγή : http://newsmusic.gr