Γνωρίστε την Σταματίνα Καντά από την επίσημή της σελίδα στο Facebook
https://www.facebook.com/stamatina.kanta

Ονομάζομαι Σταματίνα Καντά.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.
Και οι δύο γονείς μου Αγγελική και Κώστας, έχουν υπέροχη φωνή και η μουσική, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους αλλά δεν ασχολήθηκαν ποτέ επαγγελματικά.
Κατάφεραν παρ’όλα αυτά να διακρίνουν όχι μονο τον παιδικό ενθουσιασμό μου για τη μουσική αλλα και το ταλέντο μου όταν ήμουν πολύ μικρή.
Θυμούνται χαρακτηριστικά ότι είχαν μείνει άφωνοι όταν συνειδητοποίησαν ότι τραγουδούσα αγγλικά κομμάτια χωρις να γνωρίζω αγγλικα στην ηλικία των 5 ετών!
Στην πορεία με ώθησαν να εξελίξω το ταλέντο μου, γράφοντας με στο Ωδείο Αθηνών στην ηλικία των 9 ετών όπου σπούδασα κλασσικό πιάνο και θεωρία της μουσικής. Όλοι μου οι καθηγητές εκπλήσσονταν και επεσήμαναν στους γονείς ότι είχα ένα σπάνιο ταλέντο. Να παίζω κομμάτια στο πιάνο χωρίς να έχω μπροστά μου τις νότες,μόνο με το ‘’αυτί‘’ που λένε !
Και εγω έτσι θυμάμαι τον εαυτό μου. Διάβαζα τις νότες με το αυτί.
Ωστόσο η καθηγήτρια πιάνου μου Λουκία Φιλιππόνη με βοήθησε να εξελιχθώ τεχνικά και την ευχαριστώ πολύ.

Στην ηλικία των 18 εκτός του ότι ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έλαβα μέρος στον τηλεοπτικό διαγωνισμό τραγουδιού ‘’Να η ευκαιρία’’ δοκιμάζοντας για πρώτη φορά τις δυνάμεις μου στο τραγούδι.Τα ενθαρρυντικά σχόλια ανθρώπων διακεκριμένων στο χώρο για τον τρόπο που τραγούδησα λειτούργησαν σαν παρότρυνση για μενα και ετσι αποφάσισα να συνδυάσω τις γνώσεις μου στο πιάνο με το ταλέντο μου στο τραγούδι.

Ανακάλυψα την μαγεία του να παίζω και να τραγουδάω ταυτόχρονα και από τότε προσπάθησα να εξελίξω και τα δυο, εμπλουτίζοντας τις γνωσεις μου με μαθήματα jazz piano και φωνητικής.

Κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών μου εμφανιζόμουν σε piano-bars της Αθήνας ενώ παραλληλα συμμετέιχα σε συναυλίες παίζοντας πιάνο και ερμηνεύοντας γνωστά τραγούδια. Αν και πειραματίστηκα με πολλά είδη μουσικής σε ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο, το στυλ που με κέρδιζε όλο και περισσότερο ήταν η jazz και rnb soul.
Ισως γιατί αυτά ήταν και τα μουσικά μου ακούσματα στο σπίτι.
Το συγκεκριμένο στυλ με βοήθησε να εξελιχθώ σαν μουσικός και να εμπλουτίσω το ρεπερτόριο στις εμφανίσεις και με κομμάτια που δεν ακούγονταν συχνά.
Ταυτόχρονα κατάφερα με αυτό το στυλ να βελτιώσω και την τεχνική μου στο τραγούδι.

Το 2008 και αφού πήρα το πτυχιο μου ήρθα αντιμέτωπη με το δίλημμα του να συνεχίσω ή όχι να ασχολούμαι επαγγελματικά με τη μουσικη.
Η θέληση ,το πάθος η αγάπη αλλά και η επιμονή μου με ώθησαν να ακολουθήσω το δρόμο της μουσικής ύστερα και από την θετική παρότρυνση και στήριξη των δικών μου που ήταν θετικοί στο να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου αφού ειχα παρει και το πτυχίο μου.