– Τί είναι το «με τα μάτια των μεγάλων κοριτσιών»;
– Είναι  η σύμπραξη τριών γυναικών –ερμηνευτριών  και τεσσάρων ανδρών μουσικών  σε μια  ,ως επί το πλείστον , συναυλία  αλλά πιο «ιδιαίτερη».
– Δηλαδή τί ακριβώς το ιδιαίτερο έχει;
– Έχει δυο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό.  Αφενός  συνδυάζει διαφορετικά είδη μουσικής –τζαζ,ροκ,μιούζικαλ  – και αφετέρου  έχει μια λογική και μια δομή θεατρική. Εκτός δηλαδή από τα μουσικά κομμάτια που ερμηνεύονται υπάρχει και πρόζα με συγκεκριμένη θεματολογία και σαφή θεατρικό στόχο.
– Μιλάμε δηλαδή για μουσικό θέατρο περισσότερο παρά για συναυλία;
– Το μουσικό θέατρο ή μιούζικαλ ,είναι ένα ξεχωριστό είδος  με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Κάποια από αυτά μπορεί να είναι η πρωτότυπα γραμμένη μουσική  και  μια συγκεκριμένη ιστορία με ρόλους  και χαρακτήρες.  Παρότι  η δομή  μοιάζει αρκετά  ,θα έλεγα  ότι δεν πρόκειται ακριβώς ούτε  μόνο  για  θέατρο, ούτε για συναυλία ούτε για μιούζικαλ . Γι’αυτό το λόγο επινοήσαμε τη δική μας «ετικέτα», αν θέλετε, και την ονομάσαμε «συναυλία  θεατρικής κοπής».
– Ποιά είναι λοιπόν η θεματολογία της παράστασης αυτής ; Και κατ’επέκταση τί είδους ρεπερτόριο θα ακούσουμε;
– Αυτό που πραγματευόμαστε και επιλέξαμε ως κεντρικό θέμα αφορά στον Έρωτα και στο πώς τον βιώνουμε  καθώς μεγαλώνουμε ,από την πρώτη φορά ως και σήμερα.  Μικρές  εκδοχές  ,άλλες  ρεαλιστικές ,άλλες  χιουμοριστικές, άλλες  πιο σουρεαλιστικές.  Και όλες ενώνονται  με τρόπο δεξιοτεχνικό με αγαπημένα τραγούδια από διαφορετικά είδη τόσο ελληνικά όσο και πολύγλωσσα-τραγουδάμε στα αγγλικά,στα ισπανικά,στα γερμανικά !  Επίσης μπορεί να μην έχει γραφτεί πρωτότυπη μουσική για αυτήν την παράσταση  και να χρησιμοποιούμε κομμάτια από μια μεγάλη γκάμα υπάρχοντος ρεπερτορίου αλλά
  ο τρόπος  με τον οποίο παίζονται και σε πολλές περιπτώσεις «δένονται»   μεταξύ τους είναι ιδιαίτερος. Μουσικά αυτό δεν είναι κάτι απλό και απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο ,αλλά όταν υπάρχει στόχος είναι εφικτό..Εκεί έβαλα το χεράκι μου εγώ, μια και η αρχική μου ιδιότητα είναι αυτή της μουσικού. Αυτό είναι ένα καλλιτεχνικό στοίχημα  που με έκανε να αγαπήσω πολύ αυτή τη δουλειά.

– Πώς δουλέψατε πάνω στο πάντρεμα των ειδών; Και γιατί επιλέξατε  να κάνετε αυτό το εγχείρημα;
– Όλο το εγχείρημα ξεκίνησε  από την ανάγκη μας να δημιουργήσουμε  κάτι  που να μας αντιπροσωπεύει σε όλα τα επίπεδα. Με πρωτοβουλία  της Φανής Γέμτου μαζευτήκαμε οι τρεις μας ,η Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου κι εγώ. . Η αρχική ιδέα ήταν να συμπράξουμε οι 3 μας σε μια συναυλία  οπότε και συγκεντρώσαμε τραγούδια που αγαπάει η καθεμια χωριστά .Στην  πορεία διαπιστώσαμε πως έχουμε διαφορετικές μουσικές καταβολές και ακούσματα και αυτό γέννησε στη Φανή  την ιδέα να βρούμε  ένα κοινό θέμα . Έτσι εκείνη  συνέθεσε την ιδέα αυτή που στηρίζεται στον έρωτα και τις εκδοχές του καθώς μεγαλώνουμε  γραφοντας  το κείμενο της παράστασης. Εκτός λοιπόν από εκδοχές Έρωτα ,είναι και μουσικές εκδοχές που αντιπροσωπεύουν την καθεμια μας ξεχωριστά.  Έτσι  δημιουργήθηκε μια κοινή αισθητική  με την οποία ταυτιστήκαμε  και  πιστεύουμε τελικά ότι ταυτίζονται και άλλοι.Κι αυτό επίσης είναι ένα καλλιτεχνικό στοίχημα.
– Όταν λέτε ότι ταυτίζονται και άλλοι εννοείτε  αποκλειστικά γυναίκες;
– Ξέρουμε πως ο τίτλος μας  «Με τα μάτια των μεγάλων κοριτσιών» παραπέμπει ενδεχομένως  στην αίσθηση πως πρόκειται για μια γυναικεία παράσταση. Η αλήθεια είναι όμως πως πρόκειται για μια γυναικεία ματιά η οποία σε πολλές περιπτώσεις δε διαφέρει από την αντρική. Σίγουρα ο έρωτας είναι κάτι που αφορά όλους . Μήπως ο χρόνος που περνά δεν μας αφορά όλους; Ή ακόμα οι αλλέπάλληλες  μεταπτώσεις που παθαίνουμε κάτι φορά που μας συμβαίνει κάτι που δε μπορούμε να το εξηγήσουμε; Νομίζω ότι  σε κάθε περίπτωση υπερισχύει η ανθρώπινη σε σχέση με τη γυναικέια υπόσταση. Όχι η γυναίκα  ή ο άντρας, αλλά οι άνθρωποι.
– Η πάράσταση αυτή ανέβηκε πρώτη φορά πέρσι το χειμώνα,σωστά; Πώς πήγε τότε; Υπάρχει κάποια διαφορά φέτος –νομίζω τη λέτε «αναβαθμισμένη εκδοχή».
– Πέρσι ξεκινήσαμε  με τρεις μουσικούς  για 4 προγραμματισμένες παραστάσεις. Είχαμε επιτυχία και πήραμε παράταση φτάνοντας τις 12 παραστάσεις.  Εδώ θέλω να τονίσω πως κατ’ουσίαν την παραγωγή της παράστασης την κάνουμε  τα τρία κορίτσια(όπως και τη σκηνοθετική επιμέλεια)  και κατ’ επέκταση και την όποια διαφήμιση,με αιματηρές θυσίες! Όσο ολοκληρωμένη και  αξιοπρόσεχτη και να είναι μια δουλειά  ,χωρίς ουσιαστική οικονομική στήριξη έχει πολλές δυσκολίες να ξεπεράσει. Οι μόνοι μας σύμμαχοι είναι η πολλή δουλειά και η αγάπη που έχουμε βάλει και η ευρύτερη και απροσδόκητα μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο που μας είδε.Και ορισμένοι φίλοι-συνεργάτες που χωρίς τη συμβολή τους δε θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα.( Η γραφίστριά μας Ιουστίνη Γιαννακοπούλου  , ο φωτογράφος  Γιώργος Ψυχογιός,  ο  Στέφανος Κοσμίδης  και ο Σπύρος Περδίου  που γύρισαν το teaser  ) Αυτά μας έκαναν να ξαναπροσπαθήσουμε  και φέτος  ,αυτή τη φορά με τέσσερις  νέους μουσικούς (Νίκο Δρογώση,Βαγγέλη Κρητικό,Χρήστο Κορομηλά,Γιώργο Μαυρογένη)και με τη Νατάσα Σαραντοπούλου στην επιμέλεια της κίνησης.Εκτός λοιπόν από τους ολοκαίνουργιους συνεργάτες,έχουμε κάνει και ορισμένες  αλλαγές στο ρεπερτόριο και στο κείμενο  που πιστεύουμε ότι υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο αυτό που θέλουμε να πούμε. Και φυσικά ξεκινάμε με 4 προγραμματισμένες παραστάσεις το Μάρτιο,ευχόμενοι να ακολουθήσει και πάλι παράταση. Ο χώρος που μας φιλοξενεί παραμένει το θέατρο Χυτήριο και οι άνθρωποί του που μας αγκάλιασαν κυριολεκτικά και πέρσι και φέτος.
– Ευχαριστούμε πολύ  και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Την  Έλλη Δαδήρα και τους συνεργάτες της  θα τους βρείτε στο θέατρο Χυτήριο τις  Δευτέρες του Μαρτίου ,στις 8.30 μμ

«ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ»
https://www.facebook.com/metamatiatwnmegalwnkoritsiwn/