Η καταξιωμένη Κύπρια σοπράνο Χρύσω Μακαρίου που τιμά τον τόπο της με τις συμμετοχές της σε μουσικές παραγωγές στην Αυστρία και όχι μόνο βρισκόταν πρόσφατα στον νησί μας για τη Συναυλία ‘Η Μαγεία του Ερωτα’ με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Αλκη Μπαλτά, δίπλα από τον Κύπριο βαρύτονο Κύρο Πατσαλίδη.

Της καθόδου της στην Κύπρο προηγήθηκε η συμμετοχή της στον μεγαλύτερο χορό που διοργανώθηκε στα ανάκτορα της Βιέννης (Χόφμπουρκ) με επισκεψιμότητα 5000 άτομα.

Η επιλογή της για συμμετοχή στην τελετή έναρξης για δεύτερη συνεχή χρονιά αποτελεί μεγάλη τιμή αφού είναι η μόνη Κύπρια/Ελληνίδα που συμμετείχε ποτέ σε τέτοια διεθνή διοργάνωση στα ανάκτορα της Αυστριακής πρωτεύουσας.

Κατά την τελετή έναρξης η σοπράνο μας ερμήνευσε με τον γνωστό αυστριακό τενόρο Μάρτιν Μάιρινγκερ αναδεικνύοντας το μεσογειακό της ταμπεραμέντο και κλέβοντας τις καρδιές των παρευρισκομένων.

Την τελετή έναρξης κάλυψε τηλεοπτικά το κρατικό Αυστριακό κανάλι ORF2, προβάλλοντας την σε εκπομπή αφιέρωμα με ειδική μνεία στους ερμηνευτές.  Η διοργάνωση τελέστηκε για 58η χρονιά από τον ΙΑΕΑ (International Atomic Energy Agency – Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας) που εδρεύει στη Βιέννη. Περισσότερα…

Πηγή : http://www.music.net.cy