Τάσος Οικονόμου, ο στιχουργός με τον αιχμηρό λόγο κόντρα στις… κυκλωματικές σταθερές !

0
681
Ο Τάσος Οικονόμου, γεννήθηκε στα Βίλλια Αττικής στις 23 Απριλίου 1940 από αγρότες γονείς. Το Δημοτικό και τρεις τάξεις του Γυμνασίου, έβγαλε στα Βίλλια και τις υπόλοιπες στο 9ο Νυχτερινό Γυμνάσιο Αθηνών.
Μελέτησε θέατρο, φοιτώντας κανονικά στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Αθηνών (Ιωαννίδη) και είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος. Ασχολήθηκε πολύ λίγο με το θέατρο, ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη.
Υπήρξε ιδρυτικό και μαχόμενο στέλεχος της ΕΜΣΕ. κυρίως στην προάσπιση των δικαιωμάτων των Δημιουργών. Είναι μέλος της ΑΕΠΙ και διαπρύσιος κήρυκας της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας. Συνταξιοδοτήθηκε ως δημόσιος υπάλληλος από τον Ευαγγελισμό το 1995.
Έχει κάνει 22 δουλειές για να ζήσει. Πρωτοκόλλησε ένσημα 15 χρονών. Έχει αρθρογραφήσει σε διάφορες εφημερίδες και συνεργαστεί με περιοδικά, κυρίως, με παιδικό-οικογενιακό περιεχόμενο.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.
Ο αιχμηρός λόγος του, κόντρα στις… κυκλωματικές σταθερές (!!) αυτού του τόπου, ίσως να του έχει στερήσει το μερίδιο αναγνωρισιμότητας, που πολύς κόσμος, πολλές φορές απαιτεί! Παρά την ηλικία του παραμένει στιχουργός και συγγραφέας μάχιμος και ελπίζει μετά την ολική, σχεδόν, κατάρρευση του ελληνικού τραγουδιού την 20ετία που πέρασε, να συμβάλει στην αναζωπύρωση του, στις πολύ κρίσιμες τούτες στιγμές. Στον Ευαγγελισμό, για 24 χρόνια, μεταλλάχτηκαν και οι εκτός τέχνης ευαισθησίες του και κατανοεί θυμικά, κυρίως, τα προβλήματα υγείας των συνανθρώπων.
Επιμέλεια : Παύλος Χριστοδούλου