Για δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τ’όνομα και η καριέρα του Χρήστου Νικολόπουλου ένωσε τους σημαντικότερους Έλληνες ερμηνευτές, τον Γιώργο Νταλάρα, την Χάρις Αλεξίου, την Ελένη Βιτάλη, τον Γιάννη Κότσιρα και Γιώτα Νέγκα που δέχτηκαν με χαρά να συμμετέχουν, στο αφιέρωμα για τα 50 χρόνια του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη.
Τη σκηνοθεσία της μουσικής παράστασης που θα παρουσιαστεί σήμερα -9 Φεβρουαρίου και αύριο (10/2) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει ο ίδιος ο Χρήστος Νικολόπουλος ο οποίος θα ανέβει στη σκηνή για να παίξει μπουζούκι.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου 1947 στο Καψοχώρι της Αλεξάνδρειας του Νομού Ημαθίας. Η οικογένειά του δεν είχε τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για τις σπουδές του. Η ενασχόληση με κάτι επαγγελματικό γύρω από τη μουσική, καθώς ήδη η οικογένειά του ασχολείταν γύρω από αυτή, φάνταζε ως μονόδρομος για τον Χρήστο Νικολόπουλο από τη νεαρή του ηλικία.

Για λόγους βιοποριστικούς και με σκοπό να βοηθήσει την φτωχή οικογένειά του ασχολήθηκε επαγγελματικά παίζοντας σε όλη την περιφέρεια της ιδιαίτερης πατρίδας του, σε κέντρα, γιορτές, γάμους, πανηγύρια κλπ.


Το 1963, σε ηλικία μόλις δεκαέξι ετών, έφτασε στην Αθήνα. Στην οδό Βερανζέρου με Σατωβριάδου στην Ομόνοια υπήρχε το «Καφενείο των Μουσικών». Εκεί γνώρισε μουσικούς που τον βοήθησαν να παίζει σε δίσκους μικρών εταιρειών. Σύντομα ο Χρήστος Νικολόπουλος άρχισε να γίνεται πιο γνωστός και πολλοί μιλούσαν για “μεγάλο μουσικό ταλέντο”.
Το 1964 δούλεψε για μία σεζόν εκεί που τραγουδούσε ο Μανώλης Αγγελόπουλος.

Το 1965 ο μουσικός Πέτρος Ιατρού τον σύστησε στον Στέλιο Καζαντζίδη, όπου και δούλεψε μαζί του τα τελευταία χρόνια των τότε εμφανίσεών του Καζανζίδη (1965-1966). Πήγαν σε περιοδείες στην Αμερική, Γερμανία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Περισσότερα…

Πηγή : http://www.protothema.gr