Το ρεσιτάλ της ελληνογερμανίδας μετζοσοπράνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι αφιερωμένο σε συνθέτες της ρομαντικής και μεταρομαντικής εποχής

Μια από τις πλέον περιζήτητες μεσοφώνους της εποχής μας, η Στέλλα Ντουφεξή, που διαπρέπει σε μεγάλα λυρικά θέατρα και συμφωνικές αίθουσες του εξωτερικού, έρχεται στην Ελλάδα την Πέμπτη 12 Μαρτίου για μία και μοναδική εμφάνιση.

Το ρεσιτάλ της ελληνογερμανίδας μετζοσοπράνο στο Μέγαρο (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.), που έχει τίτλο «Ανοιξιάτικη νύχτα» και είναι αφιερωμένο σε συνθέτες της ρομαντικής και μεταρομαντικής εποχής, την πιανιστική συνοδεία έχει αναλάβει ο Ντάνιελ Χάιντε (Daniel Heide).

O τίτλος του ρεσιτάλ παραπέμπει στο ομότιτλο τραγούδι από τον Κύκλο σε ποίηση Άιχεντορφ (έργο 39) –που θα ακουστεί στο πρώτο μέρος της βραδιάς– του Ρόμπερτ Σούμαν. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει φωνητικές μικρογραφίες του Φραντς Λιστ, καθώς και μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του Ρίχαρντ Στράους.

Θα προηγηθεί εισαγωγική ομιλία από τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη, στο πλαίσιο των ειδικών παρουσιάσεων που πραγματοποιούνται πριν από την έναρξη των συναυλιών στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος και αποσκοπούν στην εξοικείωση του κοινού με τη φωνητική μουσική δωματίου, τους συνθέτες και τους ερμηνευτές. Επίσης, για την καλύτερη κατανόηση των στίχων των τραγουδιών, έχει προβλεφθεί προβολή του μεταφρασμένου ποιητικού κειμένου κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ. Περισσότερα…

Πηγή : http://www.protothema.gr