Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης μιλά αποκλειστικά…

Τραγουδιστής που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 60 και “μεγαλούργησε” κυρίως τη δεκαετία του 70. Ο Φίλιππος Νικολάου είναι φωνή γνώριμη και αγαπημένη, ειδικά στους μεγαλύτερους που έχουν πολλά να θυμηθούν με τα τραγούδια του. Συχνά διασκεύαζε ξένα τραγούδια δίνοντας τους ελληνικούς στίχους και χρώμα.

Ο καλλιτέχνης λοιπόν μίλησε αποκλειστικά στην ραδιοφωνική εκπομπή «Παρέα με την Ράνια» με την Ράνια Αγγελίδου & τον Λάζο Μαντικό στον ΑΡΤ 90,6 FM.

Μιλώντας για τα τραγούδια και τα πρώτα του βήματα στο χώρο της μουσικής αποκαλύπτει πως:
“Στα περισσότερα τραγούδια μου τους στίχους τους έχω γράψει εγώ. Την περίοδο εκείνη που υπήρχαν τότε δυνατές παρέες στο θέμα του τραγουδιού και έπρεπε να είσαι σε αυτές τις παρέες. Εγώ ήμουν εκτός αυτού του κύκλου. Αγωνιζόμουν πάρα πολύ καιρό και ήμουν στην «παραμεθόριο». Δηλαδή δεν έμπαινα ποτέ στην κεντρική γραμμή και έπρεπε κάτι να κάνω αφού ήθελα να είμαι τραγουδιστής. Πριν ηχογραφήσω το «Όταν» χτυπούσα επί ένα χρόνο σε καθημερινή βάση την πόρτα της εταιρείας και δεν μου έκανε δίσκο. Προσπαθούσα να τραγουδάω σε καλά νυχτερινά κέντρα, δίπλα μας λοιπόν τραγουδούσε ο Αμερικανός Rocky Roberts και ήταν και ο Γεράσιμος Λαβράνος είχε μια ιδιομορφία, θεωρούσε την δουλειά του συνηθισμένη και θέλοντας να κάνει ένα διάλλειμα ερχόταν σε εμάς. Τραγουδούσαμε κομψά ερωτικά τραγούδια εγώ και η Αλέκα Κανελλίδου πριν ακόμα γίνει και η ίδια μεγάλο όνομα. Ερχόταν λοιπόν ο Λαβράνος και καθόταν και μας άκουγε. Πηγαίναμε λοιπόν και τον χαιρετάγαμε και μας έλεγε λοιπόν: «ρε τσογλάνια εδώ εσείς κάνετε τέχνη και εμείς δίπλα κάνουμε βαβούρα!» έτσι μιλούσε και έξω από τα δόντια. Περισσότερα…

Πηγή : http://www.tralala.gr