Με τη συμμετοχή τηςΧορωδίας GraduArti υπό τη Διεύθυνση της Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη, καθώς και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων υπό τη Διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα ξεναγήσει το κοινό σε ένα «μυστικό τοπίο» της μουσικής.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ελληνικά και ξένα τραγούδια από δημιουργούς που ενέπνευσαν την ερμηνεύτρια, από τον κλασικό Σούμπερτ, τους Πατσιόλα και Ρότα μέχρι τους αγαπημένους της σύγχρονους έλληνες συνθέτες Αντύπα, Κραουνάκη, Σαββόπουλο, Ρεμπούτσικα, καθώς και ό,τι έχει αγαπήσει το ελληνικό κοινό από τη δική της μουσική διαδρομή.

Η ελληνίδα τραγουδίστρια συναντάει για πρώτη φορά το διακεκριμένο αρχιμουσικό Λουκά Καρυτινό. Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Η ίδια δηλώνει για τις τρεις συναυλίες της: «Το Μυστικό τοπίο κρύβει την ημέρα και τη νύχτα, έχει πάθος και έκφραση. Επέλεξα αυτό τον τίτλο γιατί η μουσική έχει φως, ανοίγει μοναδικά περάσματα για να εκφραστεί, μονοπάτια γεμάτα ασπρόμαυρες νότες που χρωματίζουν σιγά σιγά την ψυχή. Τα τραγούδια που θα τραγουδήσω, με συγκινούν, με προκαλούν με τον τρόπο τους με πιάνουν απ’ το χέρι σφιχτά και με οδηγούν σε κόσμους πολύ ιδιαίτερους, φανταστικούς, με μεταφέρουν μαγικά από το παρελθόν στο σήμερα και από το τώρα στο αύριο.

Ο ήχος μιας συμφωνικής ορχήστρας σού προσφέρει απλόχερα πληθώρα συναισθημάτων, είναι σαν μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά, όπου κλείνεις τα μάτια και ακουμπάς. Χαίρομαι που θα συνεργαστώ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της πόλης μου, με τον Λουκά Καρυτινό που η μαγική του μπαγκέτα θα πλημμυρίσει τον κόσμο μουσική και με τη χορωδία GraduArti της Χριστίνας Βαρσάμη που θα δώσει άλλη διάσταση στα τραγούδια». Περισσότερα…

Πηγή : http://www.protothema.gr/