Ο νεαρός της φωτογραφίας γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1949 στο Αμερικάνικο Νοσοκομείο στην Κοκκινιά, όπου και μεγάλωσε…
Ο πατέρας του ήταν τραγουδιστής και συνθέτης, στον χώρο του ρεμπέτικου τραγουδιού και συνήθιζε να τραγουδάει στα νοσοκομεία για να διασκεδάζει τους αρρώστους. Εκεί γνώρισε τη σύζυγό του, Σουλτάνα, η οποία νοσηλευόταν για αρκετό καιρό.

Είχε χάσει το ένα της πόδι όταν, επί Κατοχής, τη χτύπησε το τραμ και οι γιατροί, με τα σχεδόν ανύπαρκτα μέσα της εποχής, αποφάσισαν να την ακρωτηριάσουν. Η νεαρή Σμυρνιά όμως, δεν είχε χάσει το κουράγιο της. Ακόμα και με μερική αναπηρία, κατάφερε να παντρευτεί τον τραγουδιστή που την είχε γοητεύσει και να κάνει δύο γιους. Τον νεαρό της φωτογραφίας και τον αδελφό του, Χρήστο.

Η οικογένεια ήταν πολύ φτωχή και τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο, όταν ο πατέρας εγκατέλειψε την οικογένειά του. Η μητέρα, παρά την αναπηρία της, αναγκάστηκε να εργαστεί για να συντηρήσει τα παιδιά της που ήταν ακόμη πολύ μικρά.

Ο πατέρας εμφανιζόταν αραιά και που ως επισκέπτης. Η φυγή του επηρέασε πολύ και τα δύο αγόρια της οικογένειας. Όταν τα δύο αδέλφια μεγάλωσαν, εργάστηκαν αμέσως για να συμπληρώσουν το οικογενειακό εισόδημα. Ο μεγάλος αδελφός όμως είχε καλύτερη τύχη, καθώς σε ηλικία 9 ετών έφυγε για την Ελβετία μέσω ενός προγράμματος για τα άπορα παιδιά. Ο μικρός έμεινε στην Ελλάδα και δούλευε σε διάφορες περιστασιακές εργασίες. Παγοπώλης, πωλητής σε κινηματογράφους, εργάτης σε οικοδομή και σε συνεργείο αυτοκινήτων, ήταν μερικές από τις δουλειές που έκανε, μέχρι να καταξιωθεί στο τραγούδι.
Περισσότερα…

Πηγή : http://www.music.net.cy