Μ’ ένα πάρτι στην αυλή του πρώτου Δημοτικού Σχολείου ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ Τζαζ της Τήνου, που διοργανώνει την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ο σαξοφωνίστας Θωμάς Αλβέρτης με την ομάδα του.

Το concept του φετινού Tinos Jazz Festival  ήταν  “the Jazz Tinians”. Συμμετείχαν  δηλαδή οι Τηνιακοί της Jazz , μουσικοί και όχι μόνο, που γεννήθηκαν ή κατοικούν στο νησί.

Η Μιράντα Βερούλη με τους Ανδρέα Πολυζογώπουλο, Θοδωρή Κότσυφα, που άνοιξαν στις 18 Ιουλίου το φεστιβάλ.

Η Θωμαή Απεργη  με τους Τ. Πατερέλη, Π.Μπενετάτο, Κ.Κωνσταντίνου. Η Αμαλία Κουντούρη, φλάουτο με τους Γ. Μικρό και Τζώρτζη Τσιρόπουλο.
Η  Κυριακή Βιδάλη, κιθάρα (Τήνιοι γονείς) με τους Γιώργο Μουτάφη (όργανο), Γιάννη Παπαναστασίου. Θωμάς Αλβέρτης με την  Γεωργία Ράπτη, Λουκά Δημητρέλλο κ.α..

Special Guest , ήταν  ο Πέτρος Κλαμπάνης , κοντραμπασίστας με τον Σταύρο Λάντσια και κουαρτέτο εγχόρδων.

Τι επιδιώκει ο «εθελοντής», όπως αυτοαποκαλείται, καλλιτεχνικός διευθυντής Θωμάς Αλβέρτης;  Σύμφωνα με τον ίδιο: «Ως εμπνευστής και συνδιοργανωτής όλα αυτά τα χρόνια, συνεχίζω το όραμά μου που είναι η  εξάπλωση των συναυλιών του φεστιβάλ σε όλο το νησί. Η διαφήμιση του νησιού της Τήνου είναι ο στόχος μου και ο μόνος τρόπος να ανταποδώσω ως ντόπιος τζαζίστας την αγάπη και την αποδοχή των Τηνιακών προς την διοργάνωση». Περισσότερα….

Πηγή : http://www.protothema.gr