Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο μας προσκαλεί σ’ ένα αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο και τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα κάθε Κυριακή μέχρι τις 5 Απριλίου 2015.

Ο σπουδαίος συνθέτης και δημιουργός των μεγαλύτερων επιτυχιών του ελληνικού κινηματογράφου, ενώνει νοσταλγικά το παρελθόν με το παρόν διασκευάζοντας νεωτεριστικά και το μέλλον, σε μια υπέροχη μουσικοθεατρική παράσταση , ένα μιούζικαλ όπως το αγαπήσαμε στις ταινίες.

Η καλλιτεχνική και πολιτιστική προσφορά του Μίμη Πλέσσα είναι αδιαμφισβήτητα όχι μόνο μακρόχρονη αλλά και ιδιαίτερα σημαντική. Μέσα σε αυτά τα 60 χρόνια καριέρας, ο μεγάλος αυτός συνθέτης μας έχει ταξιδέψει στη μαγεία και στο όνειρο, έχει γεμίσει τη ζωή μας με μελωδίες και αναμνήσεις . Λίγοι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα του Μίμη Πλέσσα, να υπερβαίνουν στερεότυπα και να αγγίζουν με τις δημιουργίες τους όλες τις γενιές και όλες τις μουσικές προτιμήσεις.

Άρωμα, άκουσμα και θέαμα ελληνικού κινηματογράφου λοιπόν, δεμένο με έξυπνη πρόζα και τραγούδια διανθισμένα με χορογραφίες, φώτα και πολύ κέφι. Θα ακούσουμε αγαπημένες μελωδίες του συνθέτη που επένδυσε μουσικά ταινίες, όπως: «Κάτι να καίει», «Ραντεβού στον αέρα», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Γοργόνες και Μάγκες» κ.ά.. Ταινίες που δημιούργησαν ορόσημο και αποτέλεσαν το ελληνικό musical. Τραγούδια που είναι σημεία αναφοράς στο σύγχρονο κινηματογραφικό μας πολιτισμό και ξυπνούν συναισθήματα και αναμνήσεις.

Μια εποχή υπέροχα ρομαντική, αληθινή και ξεχωριστή, που στις δύσκολες εποχές μας πιά, είναι πηγή ελπίδας και δύναμης και μας δίνει την έμπνευση – βασιζόμενη στις παλαιές αναλλοίωτες αξίες- να δημιουργήσουμε ξανά ένα καλύτερο αύριο. Περισσότερα…

Πηγή : http://www.culturenow.gr