Οι Μορφές ξεκίνησαν σαν ιδέα στις αρχές του 2015 από την Σάσσυ Τσεντούρου, ίσως την πιο σημαντική γυναικεία μορφή των τελευταίων 10 ετών στον χώρο του λαϊκό-δημοτικού τραγουδιού, μια και είναι η μοναδική γυναίκα σολίστ στο κλαρίνο.
Με συνεργασίες που εκτείνονται απ’ τον Βασίλη Σαλέα, τον Σταμάτη Γονίδη έως τους πειραματισμούς με τζαζ σχήματα και Djs της Deep House, η Σάσσυ, που κατάγεται από την Πάτρα, αποφάσισε να προτείνει σε τρεις καλές της φίλες και εξαιρετικές μουσικούς να φτιάξουν ένα γκρουπ αποκλειστικά γυναικείο, το πρώτο στο είδος του, που θα κινείται στον χώρο του λαϊκού και δημοτικού τραγουδιού, ενσωματώνοντας όμως όλες τις εμπειρίες που έχουν όλες οι κοπέλες απ’ όλα τα είδη μουσικής, με τα οποία έχουν ασχοληθεί.

Η καλή της φίλη Ντίνα Πετρίδη, με καταγωγή από την Μυτιλήνη, είχε συναντηθεί αρκετές φορές μαζί της επί σκηνής, τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα. Αμέσως ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή της να δημιουργήσουν ένα γυναικείο συγκρότημα.

Σύντομα προστέθηκε στην παρέα η Δανάη Μπούτση από την Λειβαδιά, ένα εξαιρετικό ταλέντο στο βιολί και στο ούτι, που σαν session μουσικός έχει εμφανιστεί σε έντεχνες και λαϊκές σκηνές.

Έτσι το βασικό τρίο των Μορφών ολοκληρώθηκε, έχοντας πάντα σαν τέταρτο μέλος ένα ταλαντούχο κορίτσι στα κρουστά και στο τουμπελέκι. Στις δύο πρώτες ηχογραφήσεις και εμφανίσεις του γκρουπ συμμετείχε η Αλίνα Μαρίνη, γνωστή από την συνεργασία της με τον Γιώργο Μαζωνάκη και τους Stavento.

Αυτή την περίοδο μαζί τους είναι η Βίκυ Λύτρα, ίσως το πιο γνωστό τουμπελέκι παραδοσιακής μουσικής στην Ελλάδα, ενώ πολύ συχνά εμφανίζεται σε live μαζί τους και η Αθηνά Θεοδωρίδου.

Στο διπλό άλμπουμ που ετοιμάζουν, που θα είναι η πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία τον Απρίλιο, συμμέτεχει ως session στα κρουστά και η Χρύσα Σκάγκου.

Τα δύο πρώτα τους τραγούδια κυκλοφορήσαν με διανομή από την Minos – EMI και γνωρίζουν ήδη μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται για σύγχρονες εκτελέσεις δύο παραδοσιακών τραγουδιών: το πρώτο είναι το «ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΕΚΛΕΨΑ» των Βαγγέλη Φιλίππου και Γιώργου Πια και το δεύτερο είναι «Ο ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ» των Κώστα Σούκα και Λάκη Τσώλη. Τις επιμελήθηκε ενορχηστρωτικά ο Διονύσης Σταματόπουλος (Dr. Stam), γνωστός απ’ τις συνεργασίες του με την Demy, τον Πάνο Κιάμο, τους Goin’ Through και πιο πρόσφατα τον Ηλία Βρεττό, ενώ ο Μιχάλης Παπαθανασίου των Goin’ Through ανέλαβε τις τελικές μίξεις και επιμελήθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

Πρώτο τραγούδι για τα ραδιόφωνα είναι το «Τον ήλιο έκλεψα» ενώ το video clip ετοιμάζεται και θα κυκλοφορήσει αρχές Φεβρουαρίου.

Περισσότερα, στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook
https://www.facebook.com/MorfesBand