Παρουσιάζεται το αφιέρωμα στους Γιάννη Βαρβέρη, Γιώργο Κακουλίδη και Κώστα Κουτσουρέλη -Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Φίλιππος Τσαλαχούρης και οι ερμηνευτές Λουίζα Σοφιανοπούλου  και Θοδωρής Κότσυφας θα πλαισιώσουν το αφιέρωμα με τις μουσικές τους!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, Σάββατο 21 Μαρτίου, παρουσιάζεται το τρίπτυχο αφιέρωμα «Ποίηση και μουσική» στους Γιάννη Βαρβέρη, Γιώργο Κακουλίδη και Κώστα Κουτσουρέλη. Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Φίλιππος Τσαλαχούρης και οι ερμηνευτές Λουίζα Σοφιανοπούλου (τραγούδι) και Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα) πλαισιώνουν τους ποιητές με τη μουσική τους. Ποιήματά τους διαβάζουν οι ίδιοι οι ποιητές, ενώ του πρόωρα χαμένου Γιάννη Βαρβέρη διαβάζει ο συγγραφέας και μεταφραστής Αχιλλέας Κυριακίδης.

Στην πρώτη ενότητα της βραδιάς, ο ποιητής Κώστας Κουτσουρέλης διαβάζει αποσπάσματα από τα βιβλία του Αέρας Αύγουστος και Γράμμα. Την ανάγνωση σχολιάζει μουσικά ο συνθέτης Φίλιππος Τσαλαχούρης –ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Κουτσουρέλη και στο παρελθόν– με το έργο του Τοπία για σόλο πιάνο, έργο 66 αρ. 1.

Ο Γιώργος Κακουλίδης διαβάζει παλαιότερα και νεότερα ποιήματά του, ενώ ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος ερμηνεύει στο πιάνο τραγούδια βασισμένα σε ποίηση του Κακουλίδη, που περιλαμβάνονται στους δίσκους «Στου αιώνα την παράγκα» και «Ο Άμλετ της σελήνης» («Το τραγούδι του Χριστού», «Θα κόψω το κεφάλι σου», «Η καντάδα της Κόλασης», κ.ά.).
Περισσότερα…

Πηγή : http://www.protothema.gr