Παρακολουθήστε το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς, σε ζωντανή αναμετάδοση «το «Κοντσέρτο της Ευρώπης» με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου- Η είσοδος είναι ελεύθερη

Το Μέγαρο ανοίγει τον Κήπο του στο κοινό που επιθυμεί να παρακολουθήσει σε απευθείας αναμετάδοση, το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς, το «Κοντσέρτο της Ευρώπης» με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου υπό τον Σερ Σάιμον Ρατλ με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο (είσοδος ελεύθερη).

Ο πρόεδρος του Μεγάρου Γιάννης Μάνος δήλωσε: «Δίνουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτό το κορυφαίο κοντσέρτο όσο περισσότεροι συμπολίτες μας είναι δυνατόν, στον μοναδικό μουσικό Κήπο της Αθήνας, διότι η μουσική ενώνει τους λαούς της Ευρώπης. Άλλωστε, τις ημέρες αυτές, συμπληρώνονται 5 χρόνια από το “άνοιγμα” του Κήπου στους Αθηναίους, με τη μετάδοση συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης υπό τον Ρικκάρντο Μούτι».

Ταυτόχρονα, oi θεατές θα παρακολουθούν τη συναυλία -επίσης σε ζωντανή αναμετάδοση- στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Εισαγωγή από την όπερα Σεμίραμις του Τζοακκίνο Ροσσίνι, το δεξιοτεχνικό Κοντσέρτο για βιολί σε ρε ελάσσονα, έργο 47 του φινλανδού συνθέτη Γιαν Σιμπέλιους, από τη γέννηση του οποίου συμπληρώνονται φέτος 150 χρόνια. Σολίστ, ο Λεωνίδας Καβάκος. Η Φιλαρμονική του Βερολίνου θα ερμηνεύσει επίσης τη Συμφωνία αρ. 3 σε μι ύφεση μείζονα («του Ρήνου»), έργο 97 του Ρόμπερτ Σούμαν.

Από το 1991, κάθε πρωτομαγιά, η Φιλαρμονική του Βερολίνου διοργανώνει το ετήσιο «Κοντσέρτο της Ευρώπης» [Εuropakonzert of the Berliner Philharmoniker], σε ανάμνηση της ίδρυσής της ως ανεξάρτητου μουσικού φορέα την 1η Μαΐου 1882. Το κοντσέρτο αυτό, πέρα από τον επετειακό του χαρακτήρα, έχει επίσης συμβολική αξία για την προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας σε όλο τον κόσμο.

Μέσω των συναυλιών αυτών, επιχειρείται να δοθεί έμφαση στους πολιτιστικούς συσχετισμούς και στα κοινά σημεία των μελών της ευρωπαϊκής οικογένειας…

Πηγή : http://www.protothema.gr