Η πιο σύγχρονη εκδοχή της ηλεκτρονικής και πειραματικής μουσικής στο Borderline Festival – Συναυλίες, διαλέξεις και πάρτυ -μεταξύ άλλων- στο υπόγειο πάρκινγκ της Στέγης

Για πέμπτη χρονιά, το φεστιβάλ των ορίων φιλοξενεί τις πιο ανήσυχες μουσικές προτάσεις και συγκεντρώνει ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα της διεθνούς σκηνής.

Αυτό θα πει Borderline Festival: Συναυλίες, διαλέξεις, πάρτυ στο υπόγειο πάρκινγκ της Στέγης, ένα soundwalk με τον Akio Suzuki, αλλά και πολλές ακόμα εκπλήξεις από την παγκόσμια πρωτοπορία του μουσικού πειραματισμού στην ηλεκτρονική μουσική.

Το Bordeline Festival συνεχίζει, για πέμπτη χρονιά, την εξερευνητική του πορεία προς όλες τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν παγκοσμίως στην πειραματική –ακουστική, αλλά κυρίως ηλεκτρονική– μουσική της σημερινής εποχής. Φέτος, εμφανίζεται ακόμη πιο δυναμικό, εμπλουτισμένο με περισσότερες μέρες αλλά και με κίνηση.

Περίπατος και μουσική

Ξεχωρίζει η παρουσία του Ιάπωνα Άκιο Σουζούκι, ενός σημαντικού εκπροσώπου της πειραματικής μουσικής σε σχέση με τον χώρο. Ο Σουζούκι εξερευνά από τη δεκαετία του 1960 τις ηχητικές ποιότητες τόσο φυσικών τοπίων όσο και αρχιτεκτονικών χώρων, καλλιεργώντας μια τοπογραφία του ήχου. Το πρότζεκτ του, oto-date, είναι ένας ηχητικός περίπατος (ο τίτλος του μεταφράζεται ως «ήχος» και «σημείο», από τις αντίστοιχες ιαπωνικές λέξεις), όπου ο καλλιτέχνης εντοπίζει σημεία ακρόασης στην πόλη και καλεί με παιγνιώδη διάθεση το κοινό να σταματήσει και να ακούσει προσεκτικά σε συγκεκριμένα σημεία στο χάρτη. Το κοινό που στέκεται σε αυτές τις θέσεις, οι οποίες είναι σημειωμένες με το χαρακτηριστικό κυκλικό σύμβολο του αυτιού, αντιλαμβάνεται έτσι πολύ πιο ουσιαστικά το ακουστικό και οπτικό τοπίο και αυτό του δίνει την ελευθερία να φανταστεί την πόλη του με ένα νέο τρόπο.

Σημείο εκκίνησης για το soundwalk “oto-date” του Akio Suzuki: Σταθμός Μετρό Μεταξουργείο (στην έξοδο Δεληγιάννη)… Περισσότερα…

Πηγή : http://www.protothema.gr