Η Dioni γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία. Το 2000 μετακόμισε στην Ελλάδα και ένα χρόνο αργότερα μπήκε στους Astyplaz ως front woman και στιχουργός.

Οι Astyplaz κυκλοφόρησαν 2 δίσκους – “Name Your Slippers” (Universal) και “Bi” (EMI) – και περιόδευσαν δύο φορές στην Βόρεια Αμερική και τον Καναδά αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μετά τη διάλυσή τους, ο RΠЯ σχημάτισε τους Keep Shelly In Athens και η Dioni ξεκίνησε solo καριέρα.

Στα πλαίσια αναζήτησης τραγουδιών και συνεργατών για ένα προσωπικό album, η Dioni συνάντησε τον Γιώργο Πρινιωτάκη, μουσικό και παραγωγό με συμμετοχή σε πάνω από 350 δισκογραφικές κυκλοφορίες  τα τελευταία 25 χρόνια, και μαζί κλείστηκαν στο studio εξερευνώντας ακόρντα, ήχους και δρόμους παραγωγής για να φτάσουν στα 7 tracks που περιλαμβάνονται στο E.P. “Dioni”.

Τα τραγούδια του E.P. κυκλοφόρησαν από την Chic Vinyl Records με έδρα το Μόντρεαλ του Καναδά, αρχικά ως digital singles και στη συνέχεια ως E.P. Ένας περιορισμένος αριθμός (500 κόπιες) συλλεκτικών CD διανέμεται αυτή την εποχή αποκλειστικά στο αμερικανικό και το ελληνικό ραδιόφωνο.

Τα σχόλια του διεθνούς τύπου ήταν εγκωμιαστικά, τόσο για τη φωνή και την ερμηνεία της Dioni όσο και για τα τραγούδια και την άποψη της παραγωγής, που μέσα από την ποικιλομορφία της καταφέρνει να ακούγεται συμπαγής και ομοιογενής πατώντας γερά στο παρελθόν αλλά συνάμα κοιτώντας το μέλλον.

Και πράγματι πρόκειται για ένα υλικό, που ξεκινώντας από την γλυκιά soul της Motown (“Don’t  Let Me Down”), συναντά την blue-eyed soul των crooners της δεκαετίας του ’60 (“That Summer”) ενώ δεν διστάζει και μια σύντομη παράκαμψη προς την jazz του μεσοπολέμου, μέσω μιας αναπάντεχης διασκευής του “It’s A Blue World” της Ella Fitzgerald. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής αυτής, ένα αριστοτεχικά δομημένο και αρμονικά σύνθετο φουτουριστικό blues (“Time For Change”) συντροφεύει ένα απλό τραγούδι του δρόμου με τύμπανα από σκουπιδοντενεκέδες (“Flirting With Reality”). Το ενοποιητικό στοιχείο δεν είναι παρά η  Dioni που κυριολεκτικά σημαδεύει τα τραγούδια του Γιώργου Πρινιωτάκη με μια σειρά από ερμηνείες, σε σημεία συγκλονιστικές, αποφεύγοντας τις υπερβολές και τα περιττά στολίδια.

Στο E.P. συμπεριλαμβάνεται και ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του RΠR (Keep Shelly In Athens), το “Shades Of Melancholy” σε δύο remix του Γιώργου Πρινιωτάκη.

Στους μουσικούς που συμμετέχουν, εκτός από τον Γιώργο Πρινιωτάκη στις κιθάρες, το glockenspiel, το hammond, το rhodes, τις ενορχηστρώσεις και την παραγωγή, συναντάμε και μερικούς από τους πιο ταλαντούχους έλληνες μουσικούς: τους Μανώλη Γιαννίκιο (ντραμς) και Βασίλη Νισόπουλο (μπάσο) – αμφότεροι μέλη των Whereswilder, τους Μάριο Δαπέργολα και Χάρη Γκίτσιο (βιολιά, βιόλες), την Μαρία Δελή (ακορντεόν), τον Κώστα Βαζούρα (alto σαξόφωνο), τον Χρήστο Αλεξάκη (τρομπόνι), τον Γιάννη Καραγιαννάκη (τρομπέτα), τον Περικλή Τριβόλη (κοντραμπάσο) και τον Σεραφείμ Μπέλλο (ντραμς).
Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν στα Artracks Recording Studios στην Αθήνα από τον Γιώργο Πρινιωτάκη. Το mastering έγινε από τον Ryan Morey στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Dioni: www.dionimusic.com