Ένας άλλος Μαυρίκιος! “Η Σιωπή ΔΕΝ είναι Χρυσός” διαβάστε τις εντυπώσεις μας…

0
1922

Μας έχει συνηθίσει στις ανατρεπτικές συνεργασίες, σε ιδιαίτερες συναυλίες και την λαμπρή ομολογουμένως μέχρι τώρα πορεία του. Όταν πριν μερικούς μήνες ανακοινώθηκε πως θα τον γνωρίσουμε και ως θεατρικό συγγραφέα αλλά και ηθοποιό ξαφνιαστήκαμε. Μετά λοιπόν από μήνες προετοιμασίας, το έργο “Η Σιωπή ΔΕΝ είναι Χρυσός” έκανε πρεμιέρα στον “Χώρο Τέχνης Ασωμάτων” και ναι! ο Μαυρίκιος τα κατάφερε!

Στέκεται επάξια στο θεατρικό σανίδι και ερμηνεύει έναν ρόλο που δύσκολα θα μπορούσε να ερμηνεύσει ακόμα και ένας φτασμένος ηθοποιός. Ένας ρόλος βαθιά εσωτερικός και πολυδιάστατος. Ένας ρόλος με πολλά χρώματα, επίπεδα και υψηλές φωνητικές και υποκριτικές απαιτήσεις! Σε αυτό έπαιξε φυσικά μεγάλο ρόλο η συμβολή του Μιχάλη Μητρούση, σκηνοθετικού μέντορα του πολλά υποσχόμενου νέου.

Στην πρεμιέρα του έργου ήταν εκεί για να τον χειροκροτήσουν ο μουσικός μέντορας του Μίμης Πλέσσας με την σύζυγο του Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα. Και οι δύο έχουν συνεργαστεί δισκογραφικά και συναυλιακά με τον Μαυρίκιο. Ο μεγάλος δάσκαλος μάλιστα δεν δίστασε να συνοδεύσει τον ταλαντούχο νέο σε ένα τραγούδι του στο πιάνο την ώρα της παράστασης προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στην αίθουσα του θεάτρου. Η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα συνεχάρη δημόσια στο Facebook τον Μαυρίκιο για την ερμηνεία αλλά και για τις εξαιρετικές πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του που όμοιες τους είχε χρόνια να ακούσει στην Ελλάδα όπως έγραψε. Στο τέλος της παράστασης είδαμε τον σπουδαίο  θεατράνθρωπο Γιώργος Αρμένη να αγκαλιάζει με θέρμη τον Μαυρίκιο και να του λέει πως δεν έχει λόγια παρά μια αγκαλιά για να του δείξει πως πρέπει να συνεχίσει γιατί το κατέχει!

Να σημειώσουμε πως σημαντικά πρόσωπα που παρευρέθηκαν στην επίσημη πρεμιέρα όπως ο Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής υποθέσεων bullying που απασχόλησαν έντονα την ελληνική κοινωνία και ο Βασίλης Καπερνάρος, δικηγόρος και πολιτικός, συγχάρηκαν τον Μαυρίκιο για την ερμηνεία του και τόνισαν πως το έργο αναδεικνύει εύστοχα το πρόβλημα και προτείνει τρόπους αντιμετώπισης της μάστιγας αυτής. Το παρόν τους έδωσαν και πολλοί άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί, μουσικοί και τραγουδιστές όπως η Σία Κοσκινά, η Shaya Hansen, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Πασχάλης Τσαρούχας, η Νέλλη Γκίνη, ο Κώστας Σπυρόπουλος, ο Ρένος Ρώτας, ο Νικόλας Μπράβος, η Τέτα Καμπουρέλη, η Φιλίτσα Καλογεράκου, ο Φώτης Σπύρος, ο Νίκος  Χριστίδης και άλλοι.

Όλοι πάντως είχαν μια καλή κουβέντα να πουν στο κοκτέιλ που ακολούθησε. Άξια συγχαρητηρίων όλα τα μεγάλα και μικρά ΜΜΕ που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση όπως ο Ant1, o Alpha, το Star, το Open Beyond και πολλά δημοσιογραφικά site που πήραν συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές της παράστασης και τους περισσότερους καλεσμένους αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο την σπουδαιότητα και το καίριο θέμα της παράστασης.

Ο Μιχάλης Μητρούσης και η Ελευθερία Ρήγου μάγεψαν το κοινό με την ερμηνεία τους ως γονείς του Μαυρίκιου ο οποίος μέσα από τον ρόλο του ανέδειξε με εντυπωσιακό τρόπο πώς μπορεί το bullying να βασανίσει ένα παιδί που ξεχωρίζει από το δημοτικό, στο γυμνάσιο, στο λύκειο, στο στρατό και στην μετέπειτα πορεία του. Τα καλύτερα σχόλια εισέπραξαν και οι 5 ταλαντούχοι ηθοποιοί που πλαισιώνουν αψεγάδιαστα υποκριτικά αλλά και μουσικά την “οικογένεια” του έργου ερμηνεύοντας πολλούς και σημαντικούς ρόλους. Μέσα από μία μεγάλη ακρόαση από την οποία πέρασαν εκατοντάδες υποψήφιοι το Καλοκαίρι, επιλέχθηκαν και παίζουν επάξια στο έργο οι Έλενα Δελακούρα, Νίκος Παρασκευόπουλος, Φίλιππος Τριπικέλης, Κωνσταντίνος Τσουμπάρης και Άκης Δήμας.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρουμε πως την παράσταση κλέβουν επίσης το αυστηρό σκηνικό της κορυφαίας Δέσποινας Βολίδη που συνάδει απόλυτα με τις σκληρές εικόνες του έργου, οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί της σπουδαίας Κατερίνας Μαραγκουδάκη που αναδεικνύουν την ευαισθησία του θέματος, και οι εικαστικές χορογραφίες του Αναστάση Δεληγιάννη που συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο την συνολική εικόνα και το κινησιολογικό επίπεδο της παράστασης.

“Η Σιωπή ΔΕΝ είναι Χρυσός” και ένας άλλος Μαυρίκιος! Έγραψε κατά γενική ομολογία ένα δυνατό κείμενο που καταρρίπτει αυτό τον μύθο, συνέθεσε υψηλού επιπέδου μουσική, επέλεξε τους καταλληλότερους συνεργάτες και έφτιαξε μία άψογη και ολοκληρωμένη παράσταση με αρχή, μέση και τέλος. Σπεύσατε να το διαπιστώσετε κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων στο Θησείο!

Οι απορίες που μας μένουν από την βραδιά της επίσημης πρεμιέρας είναι ένα μυστικό που ψιθύρισε ο Μίμης Πλέσσας στο αυτί του Μαυρίκιου, το γιατί ο δημιουργός-παραγωγός του έργου επέλεξε ένα τόσο μικρό θέατρο για ένα τόσο μεγάλο έργο και κάτι τελευταίο… Μήπως τελικά ηθοποιός γεννιέσαι;