Ροκ, τζαζ, αυτοσχεδιασμός και νέα τεχνολογία στη συναυλία «Alternativa» από το Ergon Ensemble στη Στέγη

Πέντε πρώτες εκτελέσεις στη Στέγη, από πέντε συνθέτες που αξίζει να ακούσετε από το μουσικό σύνολο Ergon Ensemble. Οι πρωτοποριακοί Ergon Ensemble μας έχουν συνηθίσει σε εντελώς νέα μουσικά δεδομένα καθώς στο παρελθόν,  στη Στέγη, έχουμε ακούσει από το μουσικό σύνολο, από Στηβ Ράιχ, έως και το τραγούδι ενός αστέγου του Λονδίνου που έχει παίξει ο Τομ Γουέιτς.

Το Ergon Ensemble, σε ένα πρόγραμμα με πέντε πρώτες εκτελέσεις στην Ελλάδα, προτείνει συνθέτες και έργα που διαπερνούν στυλιστικά σύνορα και καθιερωμένες αντιλήψεις για τις σύγχρονες μορφές μουσικής.

Ο διάσημος Αμερικανός Τζων Ζορν, που κινείται στα όρια μεταξύ jazz-fusion και σύγχρονης μουσικής, καταθέτει τη δική του οπτική στη σύγχρονη γαλλική αισθητική. Το Bateau Ivre είναι εμπνευσμένο από την ποίηση του συμβολιστή Γάλλου ποιητή Arthur Rimbaud.

Ο Ολλανδός Μισέλ φαν ντερ Άα, από τους σπουδαιότερους συνθέτες της νέας γενιάς της μουσικής και κάτοχος του βαρυσήμαντου Grawemeyer Award (2013), με το έργο του Transit, παρουσιάζει μια βιντεοπροβολή σε συνδυασμό με πιάνο και με ηχογραφημένους ήχους μιας ταινίας που έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος ο συνθέτης.

Η πρωτοπόρος και πολυδιάστατη Αμερικανίδα Μέρεντιθ Μονκ (συνθέτης, τραγουδίστρια, χορογράφος, σκηνοθέτης, δημιουργός έργων όπερας και μουσικού θεάτρου) έχει αποσπάσει πολλές διεθνείς τιμητικές διακρίσεις για τη συνολική της προσφορά. Στο Realm Variations, οι βουδιστικές αντιλήψεις για τα στάδια της πραγματικότητας δίνουν την έμπνευση για μια πολυεπίπεδη συνδιαλλαγή φωνών και μουσικών οργάνων. Περισσότερα…

Πηγή : http://www.protothema.gr