Η Δήμητρα Κασκάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε ηλικία 4 χρονών ξεκίνησε κλασικό μπαλέτο, ενώ παράλληλα άρχισε να ασχολείται και με τη μουσική κάνοντας μαθήματα πιάνου. Σε ηλικία 15 χρονών έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον χορό του flamenco και αφοσιώνεται τελικά σε αυτόν.

Παράλληλα, σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις μουσικές της σπουδές και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Μουσικοθεραπεία.

Η καριέρα της στο flamenco ξεκινά μαθητεύοντας δίπλα στη Μαρίνα Νώτη, δασκάλα της στη σχολή χορού του Φωκά Ευαγγελινού και παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα και σεμινάρια με καταξιωμένους Ισπανούς χορευτές του είδους, όπως είναι οι:
Farruquito, Vicky Ramos, Marina Lorca, Conchita del Campo, Angel Muñoz, Chiqui de Jerez, Angel Espino, Marina Valiente, Manuela Rios, Charo Espino, Inmaculada Ortega, Juan Diego Fernandez Barraso, Rosa Belmonte, La Tati, La Truco,Selene Muñoz, Kelian Jimenez κ.α.

Κατά τη διάρκεια των συχνών της ταξιδιών στη Μαδρίτη, τη Σεβίλλη και το Χερέθ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την κουλτούρα του flamenco και να διαμορφώσει το προσωπικό χορευτικό της ύφος.

Είναι κάτοχος του Instructor de Baile 1 (2011) Vicky Ramos
Ενεργό μέλος της φλαμένκο επαγγελματικής ομάδας “Hermanos”
Μέλος της Spanish Dance Society

Διπλώματα/ Διακρίσεις:

Κάτοχος του Instructor de Baile 2 (2014)
Υποτροφία στο Internationals’ Teachers Course της Spanish Dance Society(U.K.Ιούλιος 2013)
Instructor de Baile I Spanish Dance Society (2011, Vicky Ramos)
Χρυσό μετάλλιο στον πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φλαμένκο (Ιούνιος2011)
Απόφοιτη Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Μουσικοθεραπείας που διοργανώνει το Κέντρο Μουσικοθεραπείας σε συνεργασία με το Μουσικό Κολλέγιο και το Μεταπτυχιακό Τμήμα Σπουδών Μουσικοθεραπείας του New York University. (Πρόεδρος: Barbara Hesser, Επικεφαλής: ΝτόραΨαλτοπούλου) (2009)
Απόφοιτη Τμήματος Μουσικών Σπουδών Σχολής Καλών Τεχνών
Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2009)
Πτυχίο πιάνου Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (2007)

Στην σχολή χορού διδάσκονται τεχνική, αυτοσχεδιασμός, ρυθμολογία, χορογραφίες καθώς επίσης και το σύστημα εξετάσεων της Spanish Dance Society.

Περισσότερα, στην επίσημη σελίδα της σχολής κάνοντας click ΕΔΩ