Γεράσιμος Ανδρεάτος – Γνωρίστε έναν από τους σηματικότερους Έλληνες ερμηνευτές, της γενιάς του…

0
369
Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 1962 στην Αθήνα. Ο πατέρας του ήταν από την Κεφαλονιά και η μητέρα του από την Ικαρία, ενώ ο ίδιος μεγάλωσε στη Γλυφάδα.  Μία ελληνική ταινία με θέμα τη ζωή ενός μπουζουξή έμελλε να τον σημαδέψει και να μάθει να παίζει μπουζούκι. Το πρώτο του μπουζούκι του το αγόρασε ο πατέρας του όταν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος πήγαινε στην έκτη δημοτικού.

Από μικρή ηλικία, άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα μουσικής με τον Παναγιώτη Βεσμεδιώτη και τον Θέμη Παπαβασιλείου και φωνητικής με τον Φραγκίσκο Βουτσίνο, τον Τάσο Αποστόλου και τον Γιώργο Μισαηλίδη.
Ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά από το 1985 και από τότε έχει συνεργαστεί με τους : Δήμητρα Γαλάνη, Χάρις Αλεξίου, Χρόνη Αηδονίδη, Χρήστο Παπαδόπουλο, Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Τα παιδιά από την Πάτρα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Βαγγέλη Κορακάκη, Πέτρο Ταμπούρη, Αφεντούλα Ραζέλη, Αναστασία Μουτσάτσου, Μελίνα Κανά, Εργαστήρι Παλιάς Μουσικής, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Χρήστο Νικολόπουλο, Γιάννη Σπανό, Κατερίνα Κούκα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Γιώργο Χατζηνάσιο, Χρήστο Λεοντή, Παντελή Θαλασσινό, Λένα Αλκάιου,  και άλλους.

Η χρονιά που εκδόθηκε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν το 1991, αλλά η συμμετοχή που τον έκανε ευρύτερα γνωστό ήταν αυτή στον δίσκο του Βαγγέλη Κορακάκη Λαύριο το 1993
Έχει συμμετάσχει επίσης στους δίσκους Μισμαγιά σε επιμέλεια του Πέτρου Ταμπούρη, Οι Βετεράνοι Του ΡεμπέτικουΗ Δήμητρα Γαλάνη Στο ΧάραμαΤα Πορφυρά Καμπάγια και Χάδια Και Καρφιά των Πέτρου Ταμπούρη και Θοδωρή Γκόνη όπου είναι ο βασικός ερμηνευτής, Πασπαρτού του Λάκη ΠαπαδόπουλουΠαντελώς Χειροποίητα του Παντελή Αραμπατζή και Αναγέννηση του Γιάννη Μαρκόπουλου.
Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος θεωρείται από τους πιο χαρακτηριστικούς τραγουδιστές της εποχής του, μία γνήσια λαϊκή φωνή που ξεχωρίζει για τις εξαιρετικές ερμηνείες του και το ήθος του αλλά και για τις αυστηρές και συνεπείς καλλιτεχνικά επιλογές και αναζητήσεις του, με μια σημαντική καριέρα και μια μεγάλη προσωπική δισκογραφία στον χώρο της έντεχνης λαϊκής μουσικής. Είναι πατέρας τριών παιδιών.

Σε λίγες μέρες, κυκλοφορεί το νέο του digital single με τον τίτλο “Νύχτα” από την Voca Records. Την μουσική υπογράφει ο Πάνος Μπλέτζας και τους στίχους ο Κώστας Ορκόπουλος. Την διεύθυνση παραγωγής έχει αναλάβει ο Παύλος Χριστοδούλου.

Εδω θα βρείτε την δισκογραφία του…