Γνωρίστε τον Στέλιο Χριστοδούλου… έναν ανερχόμενο τραγουδιστή από την όμορφη Κύπρο.

0
2971

-Πες μας λίγα πράγματα για εσένα (που γεννήθηκες, μεγάλωσες, σπούδασες κτλ); 

Ονομάζομαι Στέλιος Χριστοδούλου και γεννήθηκα στη Λεμεσό (Κύπρος). Είμαι 23 ετών. Μεγάλωσα στη Λεμεσό και τα τελευταία χρόνια ζω στην Αθήνα, λόγω σπουδών στο τμήμα Ιατρικής Αθηνών.

-Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το τραγούδι; 

Με το τραγούδι ασχολούμαι από μικρός. Γενικότερα με τη μουσική. Ξεκίνησα με μαθήματα πιάνου (αρμονίας, θεωρίας), και ερασιτεχνική συμμετοχή σε μπάντες. Σε μικρή ηλικία μάλιστα, υπήρξε και ένα ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Eurovision Junior με μια παρέα φίλων που παίζαμε τότε μαζί. Ενώ γράψαμε το κομμάτι και αρχίσαμε και τις σχετικές πρόβες, τελικά δεν το στείλαμε ποτέ για επίσημη συμμετοχή. Τα τελευταία χρόνια άρχισα μαθήματα φωνητικής σε ωδείο. Παράλληλα, κάνω live εμφανίσεις σε Αθήνα και Κύπρο. Αν μου επιτρέπεται ο όρος «ημιεπαγγελματικά», έτσι θα χαρακτήριζα την ενασχόλησή μου με την μουσική και το τραγούδι. Ταυτόχρονα, γράφω στίχους και ήδη κυκλοφόρησε το πρώτο μου δισκογραφημένο κομμάτι τον Αύγουστο, με τίτλο «Όσα ονειρεύτηκα» σε μουσική Στέλιου Πολυβίου. Πριν από λίγες μέρες βέβαια, κυκλοφόρησε και το δεύτερο μου κομμάτι – ντουέτο με την αδελφή μου, Κασσάνδρα, «Μες στην ομίχλη». Την Κασσάνδρα την έχουμε δει στο φετινό the Voice Of Greece, στην ομάδα του Σάκη Ρουβά. Το «Μες στην ομίχλη», είναι μια δυναμική – ερωτική μπαλάντα σε στίχους δικούς μου και μουσική του Άλεξ Οικονόμου, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Free Records, την δισκογραφική η οποία υποστηρίζει νέους καλλιτέχνες.

-Ποια είδη μουσικής σου αρέσει να τραγουδάς; 

Ακούω όλα τα είδη μουσικής, αλλά θεωρώ ότι είμαι ποπ-εντεχνο-ελαφρολαϊκός τραγουδιστής.

-Σπουδάζεις ιατρική. Πως προλαβαίνεις να συνδυάζεις την ιατρική με το τραγούδι; 

Η κλασσική ερώτηση που μου κάνει η πλειοψηφία. Πιστεύω ότι αν πολύ αγαπάς κάτι, και αν αυτό ειδικά βγαίνει από μέσα σου και απ’ την ψυχή σου, πάντα βρίσκεις τον τρόπο και τον χρόνο. Έπειτα είναι μια διέξοδος από την καθημερινότητα. Γενικά, θεωρώ ότι ένας άνθρωπος είναι πολύπλευρος από τη φύση του. Γι’ αυτό, λοιπόν, πρέπει να αναζητεί λίγο τα ταλέντα του και να κάνει πράγματα που του γεμίζουν τη ψυχή. Σε ολοκληρώνει σαν άνθρωπο και βέβαια σε βοηθά στο επάγγελμά σου, είτε αυτό είναι Ιατρική, είτε ό,τι άλλο.

-Τι σημαίνει για εσένα η μουσική; 

Μουσική είναι μαγεία. Είναι ενέργεια, συναισθήματα, σκέψεις, λόγος, επικοινωνία, ταύτιση, ταξίδι, θεραπεία και τόσα πολλά. Η μουσική, σε προσωπικό επίπεδο, θεωρώ ότι είναι ένα τεράστιο και αναπόσπαστο μέρος του χαρακτήρα μου. Με την μουσική ονειρεύομαι και γίνομαι καλύτερος άνθρωπος, πιο ευαίσθητος και καλαίσθητος. Εξελίσσομαι και ανακαλύπτω τον εαυτό μου αλλά και τον κόσμο.

-Ποια είναι τα σχέδια σου; (δισκογραφικά, αν ετοιμάζεις κάποιο τραγούδι κτλ). 

Όπως ανέφερα ήδη, έχω ήδη κυκλοφορήσει δύο δισκογραφημένες δουλειές. Ετοιμάζω ταυτόχρονα και άλλα κομμάτια τα οποία θέλω να κυκλοφορήσω, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Ταυτόχρονα ετοιμάζω τις live εμφανίσεις μου για το καλοκαίρι σε όλη την Κύπρο.