Ο Χούλιο Ιγκλέσιας γεννήθηκε στης 23 Σεπτεμβρίου 1943 και 14:00 το μεσημέρι στο παλαιό μαιευτήριο της οδού Meson de Paredes στην Μαδρίτη. Είναι ο πρωτότοκος υιός του Dr. Julio Iglesias Puga και της Maria Del Rosario de la Cueva y Perignat. Τα παιδικά του χρόνια τα μοιράστηκε με τον αδελφό του Carlos.

Οι γενεαλογικές ρίζες του Χούλιο προέρχονται, από την πλευρά του πατέρα του από την περιοχή της Galicia – Ισπανία (στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού). Ο πατέρας του Dr. Julio Iglesias Puga γεννήθηκε στην πόλη Orense στην περιοχή της Galicia. Οι γονείς του πατέρα του Χούλιο ονομαζότανε Manuela και Ulpiano. Ενώ οι γονείς της μητέρας του Χούλιο ονομαζότανε Jose de la Cueva (γνωστός Ανδαλουσιανός δημοσιογράφος) και η γιαγιά του ήτανε η Dolores de Perignat Orejuela de Camporedondo.

Το βράδυ της 22ρας Σεπτεμβρίου 1963 και ώρα 02:00 το πρωί, ο Χούλιο (μόλις 20 ετών) επιστρέφοντας από την Majadahonda στην Μαδρίτη εμπλέκετε σε σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα που τον άφησε ημι-παράλυτο για σχεδόν 1 ½ χρόνο. Εκείνη την μοιραία βράδια συνοδευότανε από τους φίλους του Enrique Clemente Criado, Tito Arroyo and Pedro Luis Iglesias. Οι ελπίδες για να ξανά περπατήσει ήτανε ελάχιστες. Εκείνη την δύσκολη περίοδο, η νοσοκόμα του Eladio Magdaleno του χάρισε μια κιθάρα. Ο Χούλιο πέρασε ατελείωτες ώρες ακούγοντας ραδιόφωνο και γράφοντας ποιήματα. Τα ποιήματα του ήτανε μελαγχολικά και μιλούσανε για τις υπαρξιακές ανησυχίες του Χούλιο σχετικά με το νόημα της ζωής και την γενικότερη ύπαρξη του ανθρώπου. Πάντως πότε δεν πίστευε ότι θα γινότανε τραγουδιστής. Περισσότερα…

Πηγή : http://www.tralala.gr