Το KYKLOS ENSEMBLE, συνεχίζοντας την ακατάβλητη φετινή του διαδρομή, θα βρεθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για μια συναυλία στην οποία θα ερμηνεύσει έργα νεότερων, αλλά και πιο ώριμων συνθετών από τη λεκάνη της Μεσογείου. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για το ελληνικό κοινό να ακούσει αυτές τις μουσικές.

Το σύνολο μουσικής δωματίου, του οποίου οι συναυλίες καλύπτουν το σύνολο του μουσικού φάσματος της δημιουργίας, από τη μπαρόκ έως και τη μεταμοντέρνα σύνθεση, επέλεξε σε αυτή του την εμφάνιση να δώσει ιδιαίτερο βάρος στη σύγχρονη μουσική δημιουργία των χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα –με την Ελλάδα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πιο συγκεκριμένα, θα ακουστούν έργα των: Μιχάλη Αδάμη, Maurice Ohana, Zaid Jabri, Γιώργος Κουμεντάκης, Gianvincenzo Cresta, Δημήτρη Σκύλλα, Zeynep Gedizlioglou, Zad Moultaka και Saed Haddad. Με αυτή τη συναρπαστική συναυλία του Kyklos Ensemble θα κλείσει το συνέδριο με τίτλο «Σύνθεση και η Μεσόγειος: νέα μουσική χωρικότητα, νέες χρονικότητες». Περισσότερα…

Πηγή : http://www.protothema.gr