Κυριακή Δερέμπεη : Η 19χρονη, που έχει συνυπάρξει μουσικά με τους μεγαλύτερους Ελληνες καλλιτέχνες

0
3462

Η 19χρονη Κυριακή Δερέμπεη, αν και πολύ νεαρή, είναι μια πολυτάλαντη προσωπικότητα που κουβαλά στις μουσικές αποσκευές της πολλά χρόνια μουσικής παιδείας πάνω στην παραδοσιακή και την βυζαντινή μουσική. Γόνος μουσικής οικογένειας μεγαλωμένη σε ήχους παραδοσιακούς αλλά και εκκλησιαστικούς από τον παππού της.

Η Κυριακή μπήκε από τα παιδικά της χρόνια στον κόσμο της μουσικής μαθαίνοντας πιάνο και σαντούρι περσικό σε ηλικία πέντε ετών. Η μέχρι τώρα πορεία της, εντυπωσιακή για την ηλικία της, περιλαμβάνει πληθώρα συνεργασιών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όπως συναυλίες αλληλεγγύης, μουσικές παραστάσεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις, ραδιοφωνικά αφιερώματα ,θέατρο κ.α. απο τα δώδεκά της χρόνια.

Ανήκει στην 5η γενιά προσφύγων από Σμύρνη, Πόντο, Ανατολική Ρωμυλία και Κωνσταντινούπολη. Η Κυριακή έχει συνυπάρξει μουσικά, ενδεικτικά, από την ηλικία των 12 ετών με τους Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Μανώλη Μητσιά, Πασχάλη Αρβανιτίδη, Γρηγόρη Βαλτινό, Βασίλη Λέκκα κ.α. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το digital single με τον τίτλο “Κάιρο” που γράφτηκε από τον Στέφανο Κορκολή, σε στίχο της Αντάς Δούκα. Την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο Λεωνίδας Τζίτζος, είναι μία ξεχωριστή σύνθεση που παντρεύει τον παραδοσιακό ήχο με μια πολύ μοντέρνα παραγωγή και αισθητική.

Η Κυριακή τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα με το σαντούρι και συναυλιακά όπου παίζει ζωντανά εντάσσοντας τον περσικό ήχο του σαντουριού στην κλασική μουσική, στην περσική μουσική και στο σύγχρονο τραγούδι. Έχει συνεργαστεί επίσης με τον Μιχάλη Καλιοντζίδη, τον Μανώλη Γεωργοστάθη, τον Σταύρο Παζαρέντζη, τον Γιώργο Παγιάτη κ.α