Με την ταινία ”LEMON’‘ η Σίλια Κατραλή κάνει την πρώτη κινηματογραφική της σκηνοθεσία.
Η ταινία με άκρως σουρεαλιστικό τρόπο πραγματεύεται την έκπτωση των αξιών  και την κοινωνική αποχαύνωση στο ”νοθευμένο” παρόν.
Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν με την Μαρίνα Μπασέτα και τον Ευάγγελο Κοντομήτρο καθώς και την Σίλια Κατραλή στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Πρόκειται για μία ταινία που αναμένεται να λάβει μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο επίκεντρο της ταινίας ”LEMON” βρίσκεται μία φανταστική απομωνομένη σουρεαλιστική  κοινωνία στην οποία η θρησκεία έχει τον υπέρτατο τυρανικό ρόλο και ταλανίζει ως μάστιγα τις μοναξιές των ανθρώπων. Και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές ως άνθρωποι ακροβατούν στις πτωχευμένες αξίες μιας αγάπης, μίας αλλοτρίωσης και μίας κραυγαλαίας ψυχικής αποσύνθεσης σε μία κοινωνία που χρησιμοποιεί προσωπεία καθημερινά βαμμένα με αίμα απ΄τις ψυχές των ανθρώπων.

Οι ψυχές είναι λεμόνια που πωλούνται, αγοράζονται και θυσιάζονται στο βωμό μιας αποχαυνωμένης θρησκευτικής λατρείας. Η ταινία αναμένεται να προκαλέσει τους ελληνικούς κινηματογραφικούς παλμούς καθώς οι υπερεαλιστικές της γραμμές είναι πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα.

Με κραυγαλαίο τρόπο η Σίλια Κατραλή παρουσιάζει μια φανταστική κοινωνία που δεν διαφέρει στο βαθος τόσο πολύ απ΄την δική μας.

Ακούστε από το soundrack της ταινίας, το τραγούδι “Μετράω στιγμές” το οποίο κυκλοφορεί από την Free Records, την δισκογραφική εταιρεία που υποστηρίζει, τους νέους καλλιτέχνες.