Ο Μίκα Πένιμαν (Mica Penniman) είναι τραγουδιστής που γεννήθηκε στο Λίβανο και κατοικεί στη Βρετανία. Έχει προταθεί για Βραβείο Γκράμι και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό στα τέλη του 2006 και στις αρχές του 2007 με το καλλιτεχνικό του όνομα, το Mika. Μερικές πηγές σημειώνουν το βαπτιστικό του όνομα ως Michael Holbrook Penniman.

Γεννήθηκε στη Βηρυτό στις 18 Αυγούστου του 1983, και είναι το τρίτο από τα πέντε παιδιά Λιβανέζας μητέρας και Αμερικανού πατέρα. Μάλιστα, η μητέρα του έχει ρίζες και από τη Συρία. Όταν ο ίδιος ήταν ενός έτους, η οικογένειά του έφυγε από το Λίβανο, που επλήγη από τον πόλεμο και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι.
 Επηρεασμένος από κάποιο τραγούδι των Νιρβάνα, έγραψε το πρώτο του τραγούδι με τίτλο “Angry”.
 Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο όταν ο ίδιος ήταν 9 ετών. Εκεί παρακολούθησε το Γαλλικό Λύκειο Ντε Γκολ, όπου τον πείραζαν τα άλλα παιδιά συστηματικά και είχε προβλήματα δυσλεξίας.
Σε ηλικία 11 ετών υπέστη νευρικό κλονισμό και για οκτώ μήνες έκανε σχολείο στο σπίτι, με τη μητέρα του. Στη συνέχεια πήγε στο σχολείο του Αγίου Φιλίππου στο Κένσινγκτον και έπειτα σε σχολείο στο Ουεστμίνστερ και στο Βασιλικό Κολέγιο της Μουσικής. Περισσότερα…

Πηγή : http://www.tralala.gr