Μίκης Θεοδωράκης: Τι τον συνδέει με το «Homeland»

0
712
Ποιους Έλληνες καλλιτέχνες επιλέγουν οι ξένοι για τα σάουντρακ ταινιών και σειρών
Η ελληνική μουσική, σε όλες τις μορφές, τα είδη και τις εκφάνσεις της, συνεχίζει να αποτελεί ιδανική συνοδεία για τις ιστορίες της μικρής αλλά και της μεγάλης οθόνης. Κλασικά θέματα μεγάλων Ελλήνων συνθετών, παραδοσιακές μελωδίες ποτισμένες με το άρωμα της ελληνικής θάλασσας, έντεχνα κομμάτια αλλά και σύγχρονες συνθέσεις νέων Ελλήνων δημιουργών ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο υπό την μορφή σάουντρακ.
Η γνωστή δισκογραφική εταιρεία FM records, μάλιστα, έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια,σημαντικές συνεργασίες σε αυτό το επίπεδο διαθέτοντας μεγάλα κομμάτια του ρεπερτορίου της για τις ανάγκες μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών αλλά και δημοφιλέστατων τηλεοπτικών σειρών.
Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η πασίγνωστη και ιδιαίτερα επιτυχημένη αμερικανική εκπομπή ταξιδιών και φαγητού που πρόωρα χαμένου σεφ «Anthony Bourdain’s No Reservations: Parts Unknown» σε επεισόδιο της οποίας χρησιμοποιήθηκαν, το 2016, τρία κομμάτια του σπουδαίου Μανώλη Χιώτη, τα «Απόψε φίλα με», «Απότομα», και «Έφυγες και πού μ’ αφήνεις»

Περισσότερα…