Νατάσα Μποφίλιου: «Θα παλεύουμε για να υπάρξουμε όπως επιθυμούμε: ελεύθεροι και διαφορετικοί»

0
774

Συνέντευξη στο περιοδικό “In Style” και την Ειρήνη Ζουρνατζή έδωσε η Νατάσα Μποφίλιου, και μίλησε για τη διαφορετικότητα.
Έχεις δηλώσει ότι “το να είσαι διαφορετικός είναι το απόλυτο προτέρημα. Και μπορεί να ακούγεται λίγο υπερφίαλο, αλλά συγκαταλέγω τον εαυτό μου στους διαφορετικούς”. Σε τι διαφέρεις λοιπόν;

Διαφέρω όπως διαφέρουμε όλοι. Η διαφορετικότητα είναι αυτό που μας δίνει προσωπικότητα, χαρακτήρα, μας ξεχωρίζει από το μουντό, πειθήνιο σύνολο που μας θέλουν όσοι επιθυμούν να μας ελέγχουν και να μας καθοδηγούν. Αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη ποτέ των ποτών. Θα παλεύουμε για να υπάρξουμε όπως επιθυμούμε: ελεύθεροι και διαφορετικοί. Γενικά έχεις πει και έχεις πάρει θέση για πολλά καυτά θέματα της επικαιρότητας. Σε ποιο ζήτημα όμως συνάντησες περισσότερες αντιδράσεις;

Οι όποιες αντιδράσεις ήταν από ανθρώπους που δεν εκτιμώ και δεν μοιράζομαι μαζί τους τον ίδιο κώδικα αξιών. Τους ξέχασα και μαζί με αυτούς και τις αντιδράσεις τους. Μου πήρε χρόνια να αρχίσω να ξεχωρίζω τι πρέπει να λάβω υπόψη μου και τι θα πρέπει να μοιάζει με θόρυβο από το δρόμο. Δεν το έμαθα ακόμα τέλεια το μάθημά μου, αλλά είμαι σε ένα ωραίο σημείο.

Τότε ίσως κατάλαβες ότι θα συνεχίσεις να είσαι σύμμαχος του αδύναμου, αυτού που καταπιέζεται, αυτού που αδικείται;

Μα αυτό δεν χρειάστηκε ποτέ να το καταλάβω ή να το αποφασίσω. Αυτό εμπεριέχεται μέσα μου. Μ’ αυτό γεννήθηκα. Είναι η πρώτη, πρώτη αρχή.