Ένας από τους πιο αξιόλογους εκπρόσωπους της τζαζ στην Αθήνα

Θεωρείται «ένας οραματιστής της τζαζ παγκοσμίων διαστάσεων». Δεν είναι πολλοί οι μουσικοί για τους οποίους μπορεί κανείς να το πει αυτό. Το Bass Player Magazine τον συμπεριέλαβε στους  επιδραστικότερους εν ζωή μπασίστες της τζαζ.

Ο Avishai Cohen επιστρέφει στην Ελλάδα, μία  από τις χώρες από όπου κατάγεται η πολυπολιτισμική εβραϊκή οικογένειά του, για να κλείσει στο Gazarte στις 4 Ιουνίου τη θριαμβευτική ευρωπαϊκή περιοδεία του τρίο του, με αφορμή το νέο τους άλμπουμ, From Darkness.

Αυτή του η επιλογή δεν είναι τυχαία: η προηγούμενη εμφάνισή του στο Gazarte έμεινε αξέχαστη στο ελληνικό κοινό, αλλά και στον ίδιο τον καλλιτέχνη.  Όλοι οι θεατές τον αποθέωσαν όρθιοι, οδηγώντας τον σε αλλεπάλληλα, αυθόρμητα encores , καταγράφοντας την εμφάνισή του ως μια από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία του κλαμπ, και κάνοντας τον Avishai να εκφράσει ο ίδιος την επιθυμία να επιστρέψει για να παίξει ξανά για το κοινό που του έδειξε τόση αγάπη.

Μεγαλωμένος στο Ισραήλ, μετακόμισε με την οικογένειά του στο Σαιντ Λούις, όπου ερωτεύτηκε το μπάσο όταν άκουσε τον Jaco Pastorius – όπως και τόσοι άλλοι σπουδαίοι μπασίστες του σήμερα. Πρώτος τον κάλεσε να παίξει μαζί του ο Danilo Perez. Αργότερα, θα τον ανακαλύψει o θρυλικός Chick Corea, και θα τον πάρει στο γκρουπ του, αλλά και τη δισκογραφική του εταιρία, όπου ο Avishai θα κυκλοφορήσει τις πρώτες του δουλειές. Περισσότερα…

Πηγή : http://www.protothema.gr