Ο Πέτρος Τσιντσάρης, μας απαντάει σε 10 ερωτήσεις… για να τον γνωρίσετε καλύτερα !

0
2495
1. Πότε μπαίνει για πρώτη φορά η μουσική στην ζωή σου ;
Δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να ζει δίχως μουσική. Είναι ο τρόπος που εκφράζω οτι νιώθω μέσα μου χαρά, λυπη, θυμό κ.α.. Όμως σταδιάκα αυτό έγινε αγάπη στην μουσική και το τραγούδι.
2. Πότε ένιωσες ότι αυτό που θές να κάνεις στην ζωή σου είναι να ασχοληθείς με το τραγούδι ;
Στην παρέα ως παιδί συχνά είχα φίλους που παιζαν κάποιο μουσικό όργανο έτσι δεν έχανα ποτέ ευκαιρία να πω μερικά τραγούδια. Έβλεπα λοιπόν την χαρά των φίλων να με ακούν και άκουγα καλά λόγια για αυτό που έκανα.Έτσι σιγά σιγά έκανα την παρέα μεγαλύτερη και απλά ζούσα μέσα σε αυτό που μου αρέσει τόσο πολύ, το τραγούδι. Όσο αφορά το αν το κάνω επαγγελματικά η όχι για εμένα δεν έχει καμία σημασία. Σημασία εχεί όπως οι φιλοι μου περνούσαν καλά έτσι και ο κόσμος να περνά το ίδιο καλά και όποιος που ειναι κοντά μου όταν τραγουδώ.
3. Πόσα χρόνια τραγουδάς επαγγελματικά ;
Τράγουδω χρόνια όμως η ονομασία επαγγελματίας δεν μου αρέσει.Δεν θα υπάρξω ποτέ επαγγελματίας τραγουδιστής. Ο επαγγελματίας το κάνει για δουλειά. Για εμένα το τραγούδι ειναι μια αγάπη που θέλω να την ζήσω και να μοιραστώ με μια παρέα όσο μεγάλη ή μικρή και αν είναι. Το πόσο μεγάλη θα έιναι η παρέα δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να περάσουμε όμορφα την ώρα που θα είμαστε μαζί.
4. Ποιά ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα και πόσο έχουν επηρεάσει τις επιλογές σου και τον τρόπο εκφρασής σου ;
Τα πρώτα μου ακούσμαστα ήταν λαικά γιατί αυτά άκουγε ο πατέρας μου που διστιχός πρόσφατα έχει φύγει από την ζωή. Το τελευταίο πράγμα σε μουσική που άκουσε ηταν αν από το στόμα μου και ήταν το τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη το (Τραγουδώ). Όμως στην πορεία τις ζωής μου μπήκα στους ήχους τις ποντιακής μουσικής και έτσι τραγούδησα και τραγουδώ και ποντιακά τραγούδια παράλληλα με το λαικό . Πιστεύω οτί δεν υπάρχει κακή μουσική αλλά διαφορετικοι τρόποι έκφρασης μέσα σε αυτή μιας και η μουσική ειναί δίχως οριά.
5. Με ποιούς καλλιτέχνες θα ήθελές να συνεργαστείς ;
Αρχικά θέλω να πω οτί θεωρώ πως κάθε καλλιτέχνης είναι άξιος για εμένα, ο κάθε ένας κάνει την προσπάθεια του μέσα στο χώρο αυτό. Έτσι θα είναι χαρά και τιμή μου να συνεργαστώ με κάθε καλλιτέχνη γιατί δεν ξεχωρίζω κανέναν ούτε μπορώ να κρίνω καμία προσπάθεια . Θα ήθελα πολύ να είχα προλάβει και να μπορούσα να συνεργαστώ με τον μεγάλο Στράτο Διονυσίου αλλά αυτό δεν γίνεται.
6. Θα ήθελες να μας μιλήσεις λίγο για το νέο σου τραγούδι ;
Το νέο μου τραγούδι ήρθε με μια πολύ όμορφη συνεργασια με το στούντιο Ηχόμετρο και τον Γιάννη Θάνο καθώς και με τα παιδιά του Desibel Angels και το Θάνο Λέγκα. Όταν άκουσα τον τίτλο του τραγουδιού περίμενα με αγωνία να ακούσω το ντέμο. Ο τίτλος Όνειρο Ζωής για εμένα είναι αυτό που ήθελα και αυτό γιατί το να μεγαλωσω την παρέα που θα περνάμε μαζί όμορφα ειναι ένα όνειρο ζωής . Όταν άκουσα και τα λόγια μαζί με το ντέμο τις μουσικής τότε αμέσως ήξερα οτί αυτό είναι το τραγούδι που πρέπει να ακούσει και ο κόσμος από εμένα . Να πούμε εδώ και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην παραγωγή που πίστεψε σε εμένα και κυκλοφόρησε το τραγούδι,  την εταιρεία Free Records, την δισκογραφική η οποία υποστηρίζει νέους καλλιτέχνες και τον executive producer Παύλο Χριστοδούλου.
7. Υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που σε ενοχλούν στο χώρο σου ;
Σε κάθε χώρο και σε κάθε τόπο πάντα θα βρεθεί κάτι ή κάποιος που δεν θα σου αρέσει ή θα προσπαθήσει να σου χαλάσει την στιγμή. Όμως αν έχουμε καθαρό μυαλό τότε σίγουρα υπάρχει ο τρόπος ν’ αποφεύγουμε τέτοια πράγματα και καταστάσεις. Κανένας χώρος δεν είναι αγγελικά πλασμένος .Ας δούμε πρώτα να είμαστε εμείς σωστοι και μετά βλέπουμε και πιο πέρα. Ερώτηση
8. Όταν βρίσκεσαι πάνω στην σκηνή και ο κόσμος σιγοτραγουδά μαζί σου , πως νιώθεις ;
Είναι μια ερώτηση που στην ουσία δεν εχεί απάντηση. Μόνο όταν βρεθείς σε αυτή την θέση θα καταλάβεις την απάντηση γιατί η χαρά και η ευτυχία που νιώθεις ειναι συναισθημα απερίγραπτο. Ο κόσμος όμως το εισπράτει γιατί λόγω της ευτυχίας αυτής και θέλοντας να τους πεις ευχαρίστω τα δίνεις όλα για να περάσουν ακόμα πιο ομορφά κοντά σου. Ερωτηση 9.Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια ;
Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε 5 χρόνια και αυτό γιατί έχω μάθει να ζώ για την κάθε μέρα ξεχωριστά και να ευχαριστώ το Θεό που μου την χάρισε . Εύχομαι μόνο να είμαι καλά και να έχω υγεία για να μπορώ να ζω με τους ανθρώπους που αγάπω αλλά και να μπορώ να τραγουδώ ακόμα πιο πολύ.
10. Πού εμφανίζεσαι τώρα ;
Αυτή η περίοδος μουσικά έχει λίγα καταστήματα και υπάρχουν με live βραδιές. Τώρα πραγματοποιούνται συναυλίες, φεστιβάλ κ.α. . ‘Ετσι θα βρεθώ στη Ξάνθη και Καβάλα για κάποιες τέτοιες εμφανίσεις ως καλεμένος. Όμως περιμένω κάποια συμφωνία σε μαγαζί που θα είμαι από Σεπτέμβριο ή Οκτωβριο . Θα σας γίνει γνωστό.