Τάσος Οικονόμου, ο στιχουργός των επιτυχιών “Αφιλότιμη”, “Καλοκαίρια και χειμώνες”, Που θα παει που” και όχι μόνο…

0
1031

Ο Τάσος Οικονόμου, γεννήθηκε στα Βίλλια Αττικής στις 23 Απριλίου 1940 από αγρότες γονείς. Το Δημοτικό και τρεις τάξεις του Γυμνασίου, έβγαλε στα Βίλλια και τις υπόλοιπες στο 9ο Νυχτερινό Γυμνάσιο Αθηνών.

Μελέτησε θέατρο, φοιτώντας κανονικά στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Αθηνών (Ιωαννίδη) και είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος. Ασχολήθηκε πολύ λίγο με το θέατρο, ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη. Υπήρξε ιδρυτικό και μαχόμενο στέλεχος της ΕΜΣΕ. κυρίως στην προάσπιση των δικαιωμάτων των Δημιουργών.

Συνεργάστηκε με συνθέτες όπως ο Σπύρος Παπαβασιλείου, Αντώνης Ρεπάνης, Γιώργος Χατζηνάσιος και τραγουδιστές όπως ο Μητροπάνος, Διονυσίου, Δούκισσα κ.α.
Πρώτη του μεγάλη επιτυχία “Όπου ο εγωισμός” με τον Φίλιππο Νικολάου, “Αφιλότιμη” με τον Στράτο Διονυσίου, “Κυρά ζωή“, “Καλοκαίρια και χειμώνες” με τον Δημήτρη Μητροπάνο κ.α.

Ο λαϊκός στιχουργός της δεκαετίας του ’70 και ΄80 Τάσος Οικονόμου, γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1940 στα Βίλλια Αττικής. Προερχόταν από αγροτική οικογένεια και φοίτησε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Αθηνών (Ιωαννίδη). Ασχολήθηκε πολύ λίγο με το θέατρο, ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Ένωσης Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδος δίνοντας μάχη για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Δημιουργών.
Είναι μέλος της ΑΕΠΙ και διαπρύσιος κήρυκας της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας. Από 15 ετών στη βιοπάλη κάνει διάφορες δουλειές για να ζήσει. Προσλαμβάνεται στη δημόσια υπηρεσία και για μία σχεδόν 25ετία εργάζεται στον Ευαγγελισμό. Έχει γράψει βιβλία, έχει αρθρογραφήσει σε διάφορες εφημερίδες και συνεργαστεί με περιοδικά, κυρίως, με παιδικό-οικογενειακό περιεχόμενο.