Οι “ΜΟΡΤΕΣ” είναι μια παρέα μουσικών, μια μπάντα που αποτελείται από φίλους με κοινή αγάπη στα μπλουζ, το ροκ και το ρεμπέτικο. 

Κάντε click ΕΔΩ, να δείτε το teaser

Βασίζεται σε μια ιδέα του Άγη Νικολακόπουλου (πρώην ALTER EGO/ΕΝ ΨΥΧΡΩ) που είναι και ο τραγουδιστής, βασικός συνθέτης και στιχουργός του συγκροτήματος. Μαζί του ένας από τους κορυφαίους ροκ κιθαρίστες, εξαιρετικός μουσικός και φίλος από τα παλιά, ο Αχιλλέας Διαμαντής (πρώην ALTER EGO/ΕΝ ΨΥΧΡΩ/NULL), που έχει και τη μουσική επιμέλεια/ενορχήστρωση.

Η βασική σύνθεση είναι: Άγης Νικολακόπουλος/φωνή, Αχιλλέας Διαμαντής/κιθάρες, Κώστας Μήτσιος/μπουζούκι/μπαγλαμά, Χρήστος Γκράβας/μπάσο, Σταμάτης Δεληγιάννης/κιθάρες και Τάκης Ήντας/τύμπανα.

Πρόσφατα τελείωσαν τη πρώτη τους δουλειά με τίτλο «Η εκδίκηση της ροκιάς», ένα mini EP, που περιλαμβάνει πέντε πρωτότυπα τραγούδια και μια διασκευή. Η μουσική τους συνδυάζει τα μπλουζ, την κάντρυ, το ροκ, την τζαζ ακόμα και το σουίνγκ, με το ρεμπέτικο, το λαϊκό και το δημοτικό. Ο στίχος ελληνικός, θυμίζει «άλλες εποχές».
Στις ηχογραφήσεις συμμετέχουν πολλοί ακόμα καταξιωμένοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό ταίριασμα διαφορετικών μουσικών, όπου τίποτα δε ακούγεται «εκτός θέματος» και όλα μοιάζουν να αλληλοσυμπληρώνονται.
Μουσικοί με μεγάλη εμπειρία στα live, θα ξεκινήσουν την επόμενη σαιζόν έναν κύκλο εμφανίσεων με σκοπό να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό.

Οι μουσικοί που συμμετέχουν στο άλμπουμ είναι:
(με αλφαβητική σειρά)
Σταύρος Αγγελάκης-Banjo
Γιάννης Αρβανιτάκης-Trombone
Πέγκυ Ζάρρου-Backing Vocals
Χριστίνα Ιωάννου-Vocals
Σίμος Κοκαβέσης-Guitars
Αλέξης Κώστας-Percussion
Σωτήρης Μαργώνης-Violin
Μαρκέλλα Παναγιώτου-Backing Vocals
Roly Platt-Harmonica
Αγγελική Τουμπανάκη-Vocals

Soon to be released από την Minos EMI / Universal / Παύλος Χριστοδούλου

Συντελεστές video clip: Σκηνοθεσία Τόλης Μαστρόκαλος- D.O.P Τάκης Μπαρδάκος- SteadyCam Στέφανος Καλόθετος- Camera2 Αμαρυλλίς Ματθιοπούλου-Μοντάζ/Color grading Μάνθος Σάρδης-Εκτέλεση παραγωγής Τάκης Δημόπουλος Εταιρίες Παραγωγής Oranged and Greenbox.