Όχι, δεν πρόκειται για κάποια έκθεση… εντόμων στο Μέγαρο αλλά για μία πολύ ωραία συναυλία-αφιέρωμα στους Beatles, που δόθηκε στο Μέγαρο Μουσικής στις 30 Ιανουαρίου, με την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, τον Νίκο Πλατύραχο στη μουσική διεύθυνση, τους Κώστα Βασιλιάγκο, Δώρο Δημοσθένους, Βασίλη Γισδάκη και juststeve ως τραγουδιστές και με τη συμμετοχή του συγκροτήματος Μέλισσες.

Είναι λίγο περίεργο το γεγονός ότι πριν από 50 χρόνια, την εποχή της Beatlemania, η μόνη χώρα που έδειξε αδιαφορία στα τέσσερα σκαθάρια ήταν η Ελλάδα. Αυτό, βέβαια, έδωσε την «πολυτέλεια» στους Beatles να μπορούν να έρχονται στη χώρα μας και να περπατάνε αμέριμνοι και να φωτογραφίζονται στην Αράχωβα χωρίς να τους ενοχλεί κανένας. Αν, όμως, υπήρχε ένα μαγικό ραβδί και τους επανέφερε σήμερα και τους τέσσερις για μία συναυλία στην Ελλάδα, θα γινόταν ο απόλυτος χαμός, κάτι σαν την Beatlemania ετεροχρονισμένη.  Κι επειδή αυτό είναι αδύνατον να συμβεί, μιας και το συγκρότημα διαλύθηκε πριν από 45 χρόνια και οι John Lennon και George Harrison δεν είναι πια εν ζωή, υπάρχουν άφθονα σχήματα (σε όλο τον κόσμο) που παίζουν τα τραγούδια τους.

Η συμφωνική σύμπραξη, όμως, δίνει το έναυσμα για πολύ ενδιαφέροντες πειραματισμούς (άλλωστε και οι ίδιοι οι Beatles το έκαναν) οπότε μία τέτοια συναυλία, όπως αυτή που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής, πάντα προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού. Περισσότερα…

Πηγή : http://www.tralala.gr 
Φωτορεπορτάζ: Κωνσταντίνος Παυλικιάνης