Η ώρα της «μάχης» πλησιάζει

Στην πρώτη φάση του «The Voice», τις Blind Auditions, είδαμε τον κάθε Coach να επιλέγει και να δημιουργεί την ομάδα του. Τώρα πλησιάζει η ώρα της «μάχης», η φάση των Battles! Εδώ, τα πράγματα δυσκολεύουν τόσο για τους διαγωνιζόμενους όσο και για τους 4 Coach. Η σκηνή μετατρέπεται σε ρινγκ και ο κάθε Coach, φτιάχνει 8 ζευγάρια. Δεν πρόκειται για ντουέτα, αλλά ουσιαστικά για αντιπάλους μέσα στην ίδια ομάδα. Το κάθε ζευγάρι θα τραγουδήσει ταυτόχρονα το ίδιο τραγούδι. Μια μάχη… φωνή με φωνή! Έπειτα, ο Coach της ομάδας, καλείται να επιλέξει ποιος από τους δύο παίκτες του, θα παραμείνει και θα συνεχίσει στα live.

Οι Coach δουλεύουν εντατικά με το κάθε ζευγάρι. Κάνουν πρόβες και τραγουδούν μαζί τους για να τους υποδείξουν και να τους διδάξουν, μέσα από τη δική τους εμπειρία. Η διαδικασία των Battles θα φέρει τους Coach αντιμέτωπους με δύσκολες αποφάσεις και επιλογές, αφού τα ζευγάρια είναι φωνητικά ισοδύναμα και… εκρηκτικά μέσα στο ρινγκ.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του «ΤΗΕ VOICE» είναι πως σε αυτή τη φάση οι Coach δεν είναι μόνοι τους. Έχουν επιλέξει ο καθένας έναν έμπιστο συνεργάτη για να τους βοηθήσει και να τους συμβουλέψει να διαμορφώσουν τα ζευγάρια και να επιλέξουν τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν.

Είναι όλοι τους πολύ γνωστοί και καταξιωμένοι στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Ο Αντώνης Ρέμος έχει ως συνεργάτη του το Χρήστο Δάντη.
Η Δέσποινα Βανδή τον Γιάννη Βαρδή. Ο Μιχάλης/Stavento τον Γιάννη Γιοκαρίνη και η Μελίνα Ασλανίδου τον Γιώργο Παπαδόπουλο.

Οι συνεργάτες των Coach θα βρίσκονται μαζί τους, σε όλη τη διάρκεια των Battles. Οι Coach έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τη βοήθειά τους σχετικά με την απόφασή τους, για το ποιον παίκτη θα επιλέξουν να παραμείνει στο «ΤΗΕ VOICE».

Οι εκπλήξεις όμως σε αυτά τα battles… δεν σταματούν εδώ!  Φέτος στο “The Voice” υπάρχει μια νέα διαδικασία-καινοτομία, το λεγόμενο “steal”.
Οι 4 Coach κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας των Battles έχουν το δικαίωμα να “κλέψουν” παίκτες. Πώς; Πολύ απλά!

Οι συμμετέχοντες μπαίνουν στο ρινγκ και τραγουδούν το ίδιο τραγούδι. O coach τους πρέπει να επιλέξει ποιος από τους δυο θα συνεχίσει στα live. Ο παίκτης που δεν επιλέχθηκε από τον coach όμως… έχει μια δεύτερη ευκαιρία αφού κάποιος άλλος coach μπορεί να τον «κλέψει» πατώντας το κόκκινο κουμπί!

Κάθε Coach έχει το δικαίωμα να «κλέψει» 2 παίκτες από τις άλλες ομάδες, ενώ συνολικά από τη διαδικασία «σώζονται» 8 ακόμη παίκτες οι οποίοι θα οδηγηθούν στα live.

Στην περίπτωση πάλι, που κάποιος διαγωνιζόμενος δεν επιλεχθεί από τον coach του στη διαδικασία του battle και θέλουν να τον «κλέψουν» παραπάνω από ένας coach, τότε ο διαγωνιζόμενος θα αποφασίσει ο ίδιος ποιον coach θα ακολουθήσει!  Περισσότερα…

Πηγή : http://www.protothema.gr