Ο Κώστας Εφέπουλος, γεννημένος στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, επιστρέφει στην πατρίδα του και μαζί με φίλους του μουσικούς, φτιάχνουν τη πρώτη τους μπάντα στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 1985, με την ονομασία Enola Gay, ακολουθούν  οι Dilemma’s End 1987, Black Opera 1989, No more tears for George 1992, Red Orange 1994, Death on Stage 1996 και καταλήγουμε στους Zante Dilemma το 1998 στη Ζάκυνθο.
Η έμπνευση, η δημιουργικότητα, ο πειραματισμός και η πρωτοτυπία τόσων χρόνων βρίσκουν διέξοδο.
Το 2004 κυκλοφορούν το album «Χριστίνα» Όλο το αγγλόφωνο υλικό του δίσκου μαζί με κάποια νέα τραγούδια κυκλοφόρησαν από τη Warner Music Σκανδιναβίας σε όλα τα Σκανδιναβικά κράτη και στη Γερμανία. Το 2006 το album με τίτλο «Μην απορείς…ο κλόουν δεν θα’ρθει απόψε». Το 2007 το single «Χριστίνα/My Christina remix07», το remix συμπεριλήφθηκε στη συλλογή «Absolute Summer Hits 2006» που κυκλοφόρησε στις Σκανδιναβικές χώρες και την Γερμανία μαζί με μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως Robbie Williams, James Blunt, Kelly Clarkson κ.α.
Το 2008 κυκλοφορεί το album «Το Μυστικό – The secret» που περιέχει την συνεργασία με τη Samantha Fox στο τραγούδι «Midnight Lover». Το 2009 κυκλοφορεί το album «Βροχοποιός», με 12 αυθεντικές μελωδίες .Τραγούδια που ξεχωρίσαν είναι τα : «Νάντια» διασκευή από το τραγούδι του Νίκου Καρβέλα, «Cristina» στα ιταλικά και το «Μην κουραστείς να μ’αγαπάς» από το κλασικό τραγούδι του νέου κύματος το οποίο πρωτοερμήνευσε ο Λάκης Παππάς.
Το 2010 οι Zante Dilemma έρχονται σε επαφή με τον Paul Mazzolini τον συνθέτη και ερμηνευτή του «I Like Chopin» και διασκευάζουν το  τραγούδι της δεκαετίας του 80.
 Το 2011 κυκλοφορεί το πρώτο digital single με τίτλο «Το Μυστικό», ένα ντουέτο με τη Samantha Fox το οποίο κυκλοφορεί σε 25 χώρες σε όλο το κόσμο.
Το Winter Tour 2011-12 σε 8 πόλεις της Ελλάδας με αφετηρία το Studio 54 στην Αθήνα σφραγίζει 8 live δυναμικές παρουσίες των Zante Dilemma και ο κόσμος γνωρίζει από κοντά τη φιλοσοφία του “Sound and Light Revolution” το οποίο προωθούν τα τελευταία χρόνια σε όλα τα live σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Οι Zante Dilemma δεμένοι χρόνια στο κατάρτι του πλοίου αφουγκράζονται από τα βάθη των ωκεανών τους ήχους που μας στέρησαν από μικρά παιδιά.
Οι Zante Dilemma με λίγες σταγόνες στίχων και μια χούφτα από ήχους δίνουν χρώμα και φως εκεί που η τυποποίηση και η ευκολία στις μελωδίες κυριαρχούν.
Ανεβαίνουν ως απλοί επιβάτες σε ένα ταξίδι γεμάτο νοσταλγία, βιώματα, φόβους και όνειρα και ακροβατούν ανάμεσα σε μπαλάντες που ακούσαμε με κακό σήμα στο παλιό ραδιόφωνο της γιαγιάς και στον ήχο της βροχής σε παλιές λαμαρίνες της αποθήκης του ποιητή της γειτονιάς μας